19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatia de epurare a apelor Craiovei asteapta banii de la Bruxelles

Statia de epurare a apelor Craiovei asteapta banii de la Bruxelles

Reprezentantii autoritatilor locale craiovene au participat ieri, pe santierul de la Facai, la o sedinta de lucru cu firmele angrenate in construirea statiei de epurare a apelor din municipiu, proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul ISPA. Investitia costa 24,5 milioane de euro si are ca termen de finalizare trei ani. Santierul a fost inaugurat in urma cu peste trei saptamini, insa de atunci nu s-a realizat mare lucru.

Bulucea, nemultumit de ritmul lucrarilor

Inca de la inceputul intilnirii, primarul Vasile Bulucea s-a aratat nemultumit de intirzierile care au aparut in derularea proiectului. Desi au trecut mai bine de opt luni de cind a fost cistigata licitatia, la santierul de la Facai nu au fost realizate decit o parte din gardul de imprejmuire, doua cabanute si un drum de acces, de catre societatea ALCO PLUS Braila, deocamdata singurul subcontractant al firmei italiene care se ocupa de executia lucrarilor. Bulucea a spus ca sint prea putini oameni pe santier si ca in cel mai scurt timp ar trebui construite dormitoare pentru muncitori si o cantina. Una dintre posibilele explicatii ale ritmului lucrarilor ar putea fi faptul ca a intirziat finantarea de la Bruxelles. Fritz Jakma, reprezentantul firmei de consultanta EPTISA, a afirmat ca nu se poate vorbi de declansarea procedurilor de licitatie, deoarece memorandumul de finantare nu a fost inca semnat de Bruxelles. Singurul semnal- pozitiv, ce-i drept- a fost o scrisoare primita la sfirsitul lunii martie, in care se spunea ca actul ar putea fi semnat la inceputul lunii mai. Totodata, cei de la Bruxelles va trebui sa-si spuna opinia in legatura cu decizia consiliului local de a coopta firma spaniola EPTISA si in proiectul de concesionare a serviciului de alimentare cu apa in Craiova catre o societate privata.

Lobby pentru constructorii din Craiova

In finalul intrevederii, Vasile Bulucea a incercat sa faca lobby pe linga David Noakes, reprezentantul Delegatiei UE la Bucuresti, pentru firmele de constructii din Craiova (CIMORET, COREMI, GENERAL COMI) pentru ca acestea sa fie alese ca subcontractanti ai lucrarilor, insa primarul a fost pus imediat la punct, spunindu-i-se ca antreprenorul general, firma italiana TERMOMECANICA ECOLOGIA, are dreptul sa lucreze cu ce firme doreste. Mai mult, firmele craiovene ar fi refuzat sa intre in aceasta afacere, conform celor spuse de Fritz Jakma. „Daca nu vor, atunci sa lucreze in Arabia Saudita!“, a replicat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS