9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii fiscali au descoperit evaziuni de 19 miliarde de lei

Inspectorii fiscali au descoperit evaziuni de 19 miliarde de lei

Amenzi mari si sume considerabile recuperate la bugetul de stat constituie rezultatul celor 305 verificari din luna martie efectuate de inspectorii din cadrul Directiei Controlului Fiscal de Stat Dolj. Controalele au vizat sustragerea de la plata catre buget a sumelor privind impozitul pe profit, a TVA, a contributiei la asigurarile sociale de stat, la fondurile speciale, precum si modul de plata a impozitului pe venituri din activitati independente. In urma verificarilor s-a constatat sustragerea de la plata a unei sume de aproape 19 miliarde de lei, din care 4,3 miliarde la impozitul pe profit, 11,3 miliarde- la plata TVA, 192 de milioane- la contributia pentru asigurarile sociale, si 228 de milioane de lei- la impozitul pe venituri din activitati independente.

Conform dosarului realizat de inspectorii fiscali, SC Coming Trading Rom SRL nu a intocmit situatiile privind operatiunile economice desfasurate si nu a prezentat la control registrele contabile obligatorii. In perioada septembrie-noiembrie 2003, societatea a achizitionat produse agricole de aproape noua miliarde de lei, fara sa intocmeasca borderouri de achizitie si note de receptie. La aceasta se adauga sapte facturi fiscale de aprovizionare cu marfuri in valoare de aproape 1,1 miliarde de lei. In felul acesta, firma s-a sustras de la plata unui impozit pe profit de peste 2,5 miliarde de lei.

La SC PRO INST GAZ, controlul a scos la iveala datorii la impozitul pe profit si TVA de aproape 350 de milioane de lei, motiv pentru care firma a fost amendata cu 68 de milioane de lei. SC COLISEUM SA a primit o amenda record de 200 de milioane de lei, pentru ca, dupa ce a furnizat 1.800 de sticle de doi litri cu bauturi spirtoase si a vindut 1.794, la cele sase sticle ramase a afisat marcaje de la 0,5 l la 1,5 l, in loc de 2 l. Nici asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate nu au scapat de sanctiuni. Dupa ce au descoperit datorii de aproape 230 de milioane de lei, inspectorii au dat amenzi de peste 700 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS