20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalile de sport promise de Nastase, platite din buzunarul tirgujienilor

Salile de sport promise de Nastase, platite din buzunarul tirgujienilor

Aproximativ doua miliarde de lei din bugetul local vor fi cheltuite pentru utilitatile si dotarea salilor, care costa mai mult decit constructia in sine

Programul initiat de guvernarea Nastase a repartizat Gorjului 14 sali de sport, dintre care doua in Tirgu Jiu. Acestea vor fi construite la Colegiul „Tudor Vladimirescu“ si la Liceul Sportiv.

Conform programului incheiat, administrata locala este cea care trebuie sa asigure utilitatile si sa doteze salile cu mobilierul necesar. Pentru a asigura aceste facilitati salilor din Tirgu Jiu, cheltuielile nu vor fi deloc neglijabile. Numai pentru alimentarea cu apa potabila, canalizare si reteaua electrica, primaria trebuie sa plateasca 1,2 miliarde de lei. In plus, alte citeva sute de milioane se vor cheltui pentru dotarea salilor respective. In acest fel, contributia din bugetul local, adica din buzunarul cetateanului, este mai mare decit cea a guvernului care a initiat programul.

Doar o sala din 14 a fost finalizata

Costul unei sali de sport din Tirgu Jiu nu poate fi estimat de administratia locala, dar, prin comparatie cu cel al salii construite in comuna Prigoria, acesta se ridica la citeva sute de milioane de lei. Sala de sport din Prigoria a fost si singura finalizata dintre cele 14 propuse, termenul-limita fiind 31 martie. Constructia a fost inceputa cu mai multi ani in urma, cind prefect era Pantelimon Manta. Pentru ca nu a fost terminata, actuala guvernare a inclus-o in program si s-a mindrit cu finalizarea ei. Contractele incheiate specifica faptul ca termenul poate fi prelungit in caz de vreme nefavorabila, astfel ca finalizarea salilor de sport va dura probabil mai multe luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS