19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Gabriel Oprea promite depolitizarea functiei prefectului incepind cu 2006

Ministrul Gabriel Oprea promite depolitizarea functiei prefectului incepind cu 2006

„Incepind cu 2006, prefectul va fi numit de guvern, dar numirea nu va mai avea un caracter politic, ci unul strict administrativ. Mi se pare firesc sa fie asa. Prefectul va fi in functie indiferent de formatiunea politica aflata la guvernare“, a afirmat ieri ministrul delegat pentru administratie publica, Gabriel Oprea.

El a subliniat, in context, ca prefectul va fi numit in functie de pregatirea sa si nu de culoarea politica, acest sistem aplicindu-se de mai mult timp in tarile din Uniunea Europeana. Declaratiile lui Oprea au fost facute cu ocazia instalarii in functie a noului prefect al judetului Giurgiu, Niculae Badalau, care l-a inlocuit pe Cristian Marciu, eliberat din functie printr-o hotarire adoptata in ultima sedinta a executivului.

„O data cu aplicarea acestei proceduri, prefectul va avea continuitate pe post, va acumula experienta, va fi mai performant. Pentru ca am considerat ca nu are rost si nici timp nu mai este ca sa asteptam anul 2006 pentru a numi adevarati profesionisti in aceste functii, am decis sa incepem cu noi numiri, iar cea din judetul Giurgiu este una dintre acestea“, a spus Gabriel Oprea. El a apreciat ca noul prefect din Giurgiu face parte din „noua garnitura de profesionisti“ numiti de guvern, „cu speranta ca se vor dovedi suficient de buni administratori, incit sa asigure continuitatea in functie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS