19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Bucura asteapta de 30 de ani sa fie asfaltata

Strada Bucura asteapta de 30 de ani sa fie asfaltata

La o azvirlitura de bat de renumita „autostrada a soarelui“, strada Potelul, care duce catre vilele ANL, chiar la marginea cartierului craiovean Romanescu, sint o multime de strazi desfundate, pe care atunci cind ploua este bine sa nu circuli. Una dintre acestea este Bucura, o strada pavata cu piatra cubica si care, din cauza gropilor, este mereu plina de apa si noroaie.

„Pina nu de mult era o groapa cit de la o margine la alta a trotuarului. Eram nevoit sa las masina la intersectie si sa ma duc pe jos acasa. Dupa ce ne-am caciulit pe la toti, au venit si au astupat groapa aia pentru ca un vecin a cazut cu masina cu tot in ea. De alea mai mici nici nu s-au atins“, sustine Ioan Moraru, localnic de pe strada Bucura.

An de an, localnicii spera ca strada va fi asfaltata, iar cind au vazut ca prelungirea strazii Potelul se asfalteaza sperantele au renascut. „Lucrau zi si noapte asta-toamna tirziu pe autostrada soarelui, asa ii cum ii spunem strazii lui Bulucea. Am zis gata, toarna si la noi asfalt. Cind-colo, ce sa vezi, au terminat lucrarile acolo si pe la noi tot nu au ajuns. Acum este uscat si se mai poate circula, insa cind ploua este iadul dupa lume“, a spus Mioara Militaru, localnica.

Pe strada Bucura se vor face anul acesta doar lucrari de intretinere. „Atunci cind apare cite o groapa, intervenim si o acoperim“, a spus Sever Bordu, directorul Serviciului Amenajarea Teritoriului, Sistematizarea Circulatiei si Lucrari Publice din cadrul Primariei Craiova.

Mai exact, piatra cubica se da la o parte, se umple groapa cu nisip si apoi se pun pietrele la loc. Si asta se numeste intretinere. Despre investitii pentru asfaltare nici nu poate fi vorba, banii sint deja impartiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS