20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectele SAPARD din Olt, verificate

Proiectele SAPARD din Olt, verificate

Neregulile descoperite de expertii europeni in legatura cu incheierea proiectelor SAPARD in Romania a pus pe jar autoritatile din tara.

In Olt, anul trecut, au fost aprobate 11 proiecte SAPARD, majoritatea constind in modernizari de drumuri comunale, dar si alimentari cu apa. Valoarea cumulata a proiectelor este de aproximativ 8,5 miliarde de lei. Ioan Nedelea, vicepresedintele consiliului judetean, a declarat ca in Olt, pina in prezent, nu au fost semnalate nereguli in ceea ce priveste intocmirea sau derularea vreunui proiect SAPARD. „CJ a jucat doar un rol indrumator, in acest sens am creat si un departament special, format din tineri care opereaza pe calculator si au invatat sa completeze astfel de proiecte. Ei i-au invatat pe solicitanti cum sa completeze documentatia stufoasa a proiectelor. Pina in prezent, in Olt nu au fost semnalate nereguli privind organizarea si desfasurarea licitatiilor pentru programul SAPARD. Nu sint excluse eventuale nereguli, dar asta se va intimpla doar din cauza ca legislatia pentru SAPARD s-a tot modificat“, a afirmat Ioan Nedelea.

Comunele care au cistigat proiectele in cadrul programului mentionat sint: Milcov, Urzica, Izbiceni, Birza, Voineasa, Pirscoveni, Sprincenata, Gradinari, Strejesti si Nicolae Titulescu – modernizari de drumuri, si Vitomiresti – alimentare cu apa. Alte 20 de proiecte care au fost depuse la sfirsitul anului 2002 au fost declarate eligibile, dar fara surse de finantare. De asemenea, de la inceputul anului, in Olt au mai intrat prin SAPARD inca cinci proiecte eligibile, in valoare de 4,2 milioane de euro. Acestea vizeaza in special modernizarea de drumuri in Curtisoara, Bobicesti, Dobrun, canalizare – Osica de Sus si alimentare cu apa in comuna Cirlogani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS