20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCei mai buni fizicieni romani si-au dat intilnire la Severin

Cei mai buni fizicieni romani si-au dat intilnire la Severin

Drobeta Turnu Severin gazduieste, in perioada 2 – 9 aprilie, Olimpiada nationala de fizica. 539 de elevi din clasele VII – XII din intreaga tara, insotiti de 42 de cadre didactice, vor fi timp de o saptamina in judetul Mehedinti. Acestora li se adauga 52 de personalitati de seama ale fizicii romanesti, membri ai Comisiei nationale. Din judetul Mehedinti participa 22 de elevi, dintre cei care au obtinut peste 57 de puncte la faza judeteana a olimpiadei.

Acest eveniment este organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), Prefectura Mehedinti, Consiliul Judetean Mehedinti, Primaria Drobeta Turnu Severin si Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti.

MECT a alocat pentru cazarea si masa zilnica a fiecarui candidat participant suma de 150.000 de lei. Elevii si profesorii vor fi cazati la internatele principalelor licee din municipiu. „Probele se vor desfasura pe 5 si 6 aprilie. Proba teoretica se sustine la Colegiul National <<Traian>>, iar cele experimentale, la Colegiul Economic <<Teodor Costescu>>, Liceele <<Gheorghe Titeica>>, <<Decebal>>, <<Dl.Tudor>>, <<Stefan Odobleja>> si Liceul de constructii montaj. Cu aceasta ocazie se va face si selectia celor 20 de candidati care vor face parte din lotul national de fizica“, a spus Lucian Capitanescu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti. Participantii la Olimpiada nationala de fizica vor vizita Muzeul Regiunii Portile de Fier, Muzeul de Arta, Uzina de apa grea ROMAG PROD, Hidrocentrala Portile de Fier I si vor face o excursie pe traseul Orsova – Cazane – Baile Herculane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS