19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWC-uri insalubre in cel mai mare parc natural din Europa

WC-uri insalubre in cel mai mare parc natural din Europa

WC-urile publice din Parcul „Nicolae Romanescu“, din Craiova, exista doar teoretic. WC-ul public de linga fostul teatru de vara este un adevarat focar de infectie. Mirosul razbeste pret de citeva alei. Fosta cladire amenajata in scopul utilizarii ca toaleta publica arata ca o ruina. Nu are usi, zidurile sint crapate, de canalizare nici nu se mai pune problema, iar mizeria este infioratoare. Un lucru este cert: vizitatorii parcului folosesc acest spatiu ca toaleta.

Persoanele care refuza totusi sa foloseasca acest spatiu pot sa se indrepte spre toaletele de linga tarcul de animale. Surprinzator, dar si aici exista o problema. Pe scarile care duc la toaleta domneste aceeasi mizerie. Usa este inchisa cu un grilaj de fier, la care este asezat un lacat. Linga „toaleta“, pe cite un arbore se afla placute scrise: „WC barbati“, respectiv „WC femei“. Avind in vedere lacatul care nu permite accesul, nu poti decit sa crezi ca arborii ar putea fi raspunsul pentru rezolvarea necesitatilor fiziologice.

Administratia parcului da vina pe Regia de Apa, regia, pe RAADPFL

Adiministratorul parcului spune ca nu e vina lor ca WC-urile sint scoase din uz.

„WC-urile nu tin de domeniul nostru. Sint ale Regiei de Apa si raspunde de ele Nicolaescu. Anul trecut, primarul Vasile Bulucea a zis sa ne ocupam noi de ele. Anul acesta, nu mai este problema noastra. Am pus chiar si grilaje la WC de linga parcul de vara ca sa nu-si mai faca lumea nevoile!“, a spus administratorul parcului, inginer Ion Petre.

Reprezentantii Regiei de Apa isi declina, la rindul lor, responsabilitatea: „S-a incheiat anul trecut un contract intre Regia de Apa si RAADPFL (Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ), prin care noi le-am dat aceste spatii lor“.

Problema este destul de grava: intr-unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Europa nu exista nici macar un WC.

„Evit sa trec prin zona unde se afla asa-zisele WC-uri din cauza mirosului. E ingrozitor cind intr-un astfel de parc nu exista nici macar o toaleta“, a spus Mitica Geana, pensionar, de 67 ani, aflat la plimbare prin parc impreuna cu nepotica.

Ne intrebam unde isi lasa primarul Bulucea „grijile“ cind isi face jogging-ul la sfirsit de saptamina? Dar, avind in vedere ca romanul e frate cu codrul si ca primarul e si el roman…, va lasam pe dumneavoastra sa trageti concluziile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS