19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuzicantii si lautarii din Craiova au sarbatorit Anul Nou

Muzicantii si lautarii din Craiova au sarbatorit Anul Nou

Muzicantii si lautarii din Craiova au sarbatorit marti noaptea intrarea in anul 2004. Aceasta traditie se pastreaza in Craiova de 20 de ani. Masa a fost incarcata cu mincaruri traditionale de Anul Nou si, chiar daca este post, muzicantii spun ca „sint iertati de Cel de Sus pentru ca ei sint intotdeauna nevoiti sa cinte atunci cind altii maninca si chefuiesc“.

Revelionul muzicantilor si lautarilor se sarbatoreste doar la Craiova, care este patria fotbalului si a chefurilor cu taraf, iar fiecare local are propria formatie. Singura perioada, de la inceputul anului, cind oltenii se opresc din chefuri, nunti si cumetrii este postul Pastelui.

De aceea, lautarii isi aleg o data de la inceputul postului si dau ceasurile inapoi. Revelionul este pentru muzicanti si un prilej de a discuta despre ce mai este nou in materie de muzica de restaurant si de a vedea ce preturi se vor negocia cu clientii in sezonul care urmeaza. De asemenea, Revelionul lautarilor este un prilej pentru veterani de a-i cunoaste si pe debutantii in aceasta bransa.

Cheful este unul in toata regula, cu friptura de porc, sarmale si sampanie si in special cu muzica pe ales, pentru ca, la acest Revelion, toti invitatii urca pe scena si le cinta colegilor, cum stiu ei mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS