14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRemaniere guvernamentala

Remaniere guvernamentala

Primul ministru, Adrian Nastase, a anuntat luni dupa-amiaza, dupa incheierea lucrarilor Delegatiei Permanente a PSD, noua structura a guvernului. Noul Cabinet include si trei posturi de ministru de stat. Dan Ioan Popescu a fost desemnat ministru de stat pentru probleme economice, Ioan Rus – ministru de stat pentru coordonarea serviciilor publice, iar Ioan Talpes – ministru de stat fara portofoliu, care va coordona domeniile apararii, integrarii europene si justitiei.

La conducerea Ministerului Justitiei a fost numit, in locul Rodicai Stanoiu, Cristian Diaconescu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe.

La nou-infiintatul Minister al Mediului si Gospodaririi Apelor a fost numita Speranta Maria Ianculescu, director al Agentiei de Protectie a Mediului Bucuresti.

Premierul Nastase a anuntat ca Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului se va transforma in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si va fi condus in continuare de Ilie Sirbu. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va deveni Ministerul Educatiei si Cercetarii si va fi consus tot de Alexandru Athanasiu, urmind sa fie infiintata Agentia Nationala pentru Tineret, aflata in subordinea primului-ministru.

In plus, va fi infiintata Autoritatea Nationala pentru Turism, care va fi coordonata de ministrul transporturilor, Miron Mitrea.

Adrian Nastase a mai mentionat ca va fi infiintata Cancelaria primului ministru, iar APAPS si AVAB vor fi comasate. Victor Ponta va fi numit ministru delegat pentru implementarea planurilor de actiune internationale.

Noii ministri vor fi audiati in comisiile parlamentare de specialitate, dupa care Camerele reunite ale parlamentului se vor intruni in sedinta comuna, pentru a acorda votul de investitura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS