14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVrea sa isi faca mama sa sufere

Vrea sa isi faca mama sa sufere

„Imi urasc mama! As vrea sa sufere si ea macar cit am suferit eu din cauza ei!“. Rosteste cuvintele fara sa clipeasca, privind in gol, ca si cum si-ar privi adincul sufletului. Nu o sperie gravitatea lucrurilor pe care le spune. O sperie doar ca ura pe care o simte pentru propriul parinte ar putea sa o distruga si sa o lase pustiita. Asa ca a venit la ziar. Sa-si spuna povestea, sa-si verse amarul, sa scape de povara raului care ii macina sufletul.

„Sintem patru surori. Mama ne-a parasit de cind eram eu in clasa a IV-a. Pe cea mai mare dintre noi au infiat-o bunicii. Celelalte am ramas la tata. N-am stiut niciodata unde a plecat mama. Dupa un an s-a intors. A luat-o pe sora noastra cea mica si a disparut iar fara sa spuna nimic“.

Cind avea 12 ani, Camelia a plecat de acasa. Chiar daca tatalui ei ii pasa mai mult de soarta copiilor decit ii pasase Stefaniei – mama fetelor, grija cresterii celor trei micute era prea mult pentru el. Urmarita de indiferenta mamei si avind in fata neputinta tatalui, Camelia a ales sa plece. Nu stia unde, dar spera ca undeva va gasi pe cineva care sa o mingiie, sa o protejeze si sa-i ofere copilaria fericita si lipsita de griji dupa care tinjea. A ajuns in Centrul de Minori din Craiova – pe atunci singura institutie care se ocupa de copiii nimanui. A fost transferata apoi la „Casa de Fete“, unde si-a adus si sora mijlocie.

Si-a primit copilul acasa „din mila“

„Cit am stat in centru, mama a venit sa ne vada o singura data. Auzise de la nu stiu cine ca sintem acolo si a venit din curiozitate. Doar atit, o singura data. In clasa a VIII-a, dupa ce am luat la liceu, m-am transferat la camin. Sora mea a ramas in continuare in centrul de plasament, unde se afla si in prezent. In clasa a XI-a m-am angajat la fabrica de vata medicinala, fara sa le spun celor de acolo ca sint inca la liceu. Lucram o saptamina tura de noapte, o saptamina tura de zi. Dupa aproape un an a trebuit sa plec, pentru ca mi-au cerut actele si o diploma“, povesteste fata.

Camelia Rita are acum 21 de ani. A terminat liceul de doi ani si un timp a stat cu chirie, schimbind mai multe locuri de munca pentru a se putea intretine.

„Acum citeva luni am ramas pe drumuri. N-am mai gasit de lucru si n-am mai avut cu ce sa platesc nici chiria. M-am dus la maica-mea. Stiam unde sta, chiar daca n-o mai vazusem de mai multi ani. Locuia numai cu concubinul, pentru ca sora mea cea mica se casatorise si plecase la Bechet. M-a primit citeva luni. Acum citeva zile m-a dat afara, insa. Mi-a spus sa-mi caut serviciu, pentru ca, atita timp cit stau la ea in casa, trebuie sa-i aduc bani. Ca ea nu lucreaza sa stau eu pe banii ei si ca m-a lasat la ea doar asa, din mila, nu pentru ca as fi copilul ei. Mi-a zis ca singura ei fata s-a casatorit si ca nu mai are alt copil, ca nu sint decit o haimana care ii face probleme. Mi-a spus multe vorbe urite pe care mi-e jena sa le redau. Numai adevaratul motiv pentru care m-a gonit nu mi l-a spus“.

„O urasc din tot sufletul!“

Camelia si-ar fi dorit sa gaseasca atunci cuvinte care sa o raneasca pe mama ei. Sa-i arunce in fata toata ura si tot dispretul pe care le nutreste pentru ea. „Poate odata, cind o sa ne intilnim pe strada… O urasc din tot sufletul! Din tot sufletul… As vrea sa sufere la fel de mult cum am suferit eu si surorile mele pentru ca ne-a parasit. As vrea sa se chinuiasca asa cum ne-am chinuit noi in centrul de plasament. As vrea sa nu fi avut mama, sa n-o fi cunoscut niciodata! Poate ca mi-ar fi fost mai bine“.

Camelia s-a mutat momentan la o prietena. Nu stie ce va face pe viitor, dar spera ca va gasi repede un loc de munca si isi va rezolva problemele finaciare. Stie insa ca sufletul nu i se va vindeca niciodata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS