15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazinele second hand craiovene au batut recordurile la vinzari

Magazinele second hand craiovene au batut recordurile la vinzari

Articolele de imbracaminte reprezinta pentru toti romanii o grija, cind vine vorba de alocarea unor sume pentru cumparaturi de acest gen. Magazinele second hand, supranumite „Molia“ sau „La bunicuta“, au batut orice record la vinzari, atit inainte de sarbatorile de iarna, cit si la inceputul acestui an. Se pare ca oltenii prefera sa imbrace haine purtate, pentru ca nu isi permit sa achizitioneze produse noi. Exista printre clientii fideli ai acestor magazine si doctori, profesori, directori, care, desi se presupune ca au bani, prefera sa cumpere haine de la „Molia“.

Craiovenii au luat cu asalt magazinele second hand, la inceputul acestui an. Aceste magazine au avut cele mai bune rezultate in perioada 6- 30 decembrie 2003. Unele magazine chiar au epuizat stocurile cu imbracaminte de sezon. Cele mai cautate articole vestimentare sint gecile, pantalonii de trening, fularele, caciulile, puloverele si camasile. Vazind ca au vinzare cit nu au avut tot anul, patronii magazinelor au adoptat metoda unitatilor din Occident si au facut reduceri substantiale. Daca pina in sarbatori un astfel de magazin facea vinzari intre 400 de mii si cel mult un milion de lei pe zi, in decurs de o luna acestea s-au dublat sau chiar triplat. „Nu avem bani pentru haine noi. Cind mai ai si unu-doi copii, te apuca groaza cind vezi ca le-au ramas hainele mici si trebuie sa le cumperi altele noi. De bine, de rau, cu 500 de mii imbrac ambii copii si cu lucruri de calitate, chiar daca sint purtate“, a spus Alina Miscoci, o clienta fidela a acestor magazine. Vinzatoarele spun ca a mers foarte bine vinzarea incepind cu Mos Nicolae, iar clientela nu este formata numai din oameni simpli, saraci, ci si din doctori, directori, profesori. „Ar fi nedrept sa nu recunoastem ca avem si clienti de conditie buna. Clientii nostri se impart in doua categorii: cei cu pretentii, adica medicii, profesorii, directorii, oamenii cu bani, si saracii, care isi aleg produse bune, dar mai ieftine. Si la noi, lucrurile de firma, aproape noi si fara defecte majore sint mai scumpe. Ii cunoastem pe clientii fideli, stim ce ii intereseaza si cum sa ii servim. Exista si produse pe care le pastram sub tejghea pentru diverse persoane care vor sa le cumpere, dar pe moment nu dispun de banii necesari. Nu ni s-a intimplat sa avem probleme. Exista si la noi furturi ca si la celelalte magazine mari, cu lucruri scumpe, dar mai rar“, a declarat Ioana Mihai, vinzatoare.

Cumparaturi facute cu atentie

De multe ori, obiectele vestimentare cumparate dintr-un astfel de magazin sint de calitate, iar raportatul calitate – pret este foarte avantajos. Desi cele mai multe modele sint invechite, depasite din punct de vedere al tendintelor modei actuale, oamenii prefera sa se imbrace de aici. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj atentioneaza insa cumparatorii sa verifice obiectele vestimentare inainte de achizitionare. Pentru a evita contractarea unor boli venerice sau de piele, craiovenii trebuie sa evite achizitionarea unor produse cum ar fi: chiloti, sosete, sutiene, dresuri si chiar bluze sau camasi. Toate produsele cumparate dintr-un magazin second hand trebuie spalate inainte de a fi purtate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS