19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpozitia gorjeana nu vrea campanie electorala cu strigaturi

Opozitia gorjeana nu vrea campanie electorala cu strigaturi

Conducerea PNL Gorj a solicitat ca in campania electorala care se apropie sa se interzica tuturor formatiunilor politice sa foloseasca institutiile de cultura in scopul de a atrage alegatorii.

Liderii PD Gorj au aderat imediat la aceasta initiativa si au solicitat si celorlalte partide din opozitie sa subscrie. Democratii se tem ca PSD va folosi in interes propriu personalul si masinile institutiilor de cultura din judet. Marul discordiei este de fapt Ansamblul „Doina Gorjului“, care are mare priza la alegatori, in special la cei din mediul rural. Conducerea PD acuza partidul de guvernamint ca foloseste solistii ansamblului pentru concerte gratuite in favoarea PSD.

Presedintele PD, Pantelimon Manta, cere Curtii de Conturi sa verifice activitatea Ansamblului „Doina Gorjului“. „Am tot cerut public sa se justifice cu acte daca aceste concerte sint platite din banii PSD sau reprezinta cheltuieli din banii publici. Pentru ca nu mi s-a raspuns, pregatesc o adresa prin care solicit Curtii de Conturi sa verifice aceste cheltuieli“, a spus Pantelimon Manta. Democratii mai spun ca ansamblul folcloric nu este singura institutie culturala care ajuta PSD in activitate.

„Se folosesc de masinile acestor institutii pentru deplasarea in teren si de salile lor pentru diferite intruniri. Una din conferintele PSD s-a tinut in sala de spectacole a Teatrului «Elvira Godeanu», o bijuterie culturala, care nu ar trebui folosita pentru astfel de intruniri“, a mai spus Pantelimon Manta.

In situatia in care propunerea lor nu va fi acceptata, democratii spun ca ar fi de acord si cu varianta ca Ansamblul „Doina Gorjului“ sa sustina, pe rind, un concert pentru putere, iar altul pentru opozitie.

Directorul de la „Doina Gorjului“ crede ca ideea este foarte proasta

Ansamblul Artistic „Doina Gorjului“ functioneaza in cadrul Consiliului Judetean Gorj, iar organigrama prevede 96 de angajati. Pe primul semestru al acestui an, ansamblul a primit de la consiliul judetean o subventie de patru miliarde de lei.

Directorul Liviu Dafinescu spune ca suma totala primita pe 2003 este in jur de sapte miliarde de lei. In ceea ce priveste concertele pentru partidele politice, directorul Ansamblului „Doina Gorjului“ crede ca ideea de a le interzice pe perioada campaniei electorale este foarte proasta.

„Ne-ar diminua mult veniturile daca s-ar lua aceasta decizie. Noi cintam pentru cine plateste, iar concertele nu sint politizate. Deocamdata, nu am primit cereri sa cintam decit pentru PSD. Celelalte partide nu ne-au chemat“, a spus Liviu Dafinescu. In campania pentru alegerile locale partiale, cintaretii de la „Doina Gorjului“ au sustinut mai multe concerte in localitatile in care se alegeau primarii, fapt care a declansat nemultumirea partidelor in opozitie care sustin ca aceste concerte nu au fost platite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS