20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrele medico-sociale functioneaza deocamdata pe hirtie

Centrele medico-sociale functioneaza deocamdata pe hirtie

Desi au primit aviz de infiintare incepind cu 1 septembrie, cele sapte centre medico-sociale doljene vor functiona abia de la 1 ianuarie 2004 pentru ca in 2003 nu au fost alocate fondurile necesare finantarii acestor unitati.

Potrivit conducerii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, centrele medico-sociale functioneaza deocamdata ca sectii de cronici ale spitalelor de care au apartinut si nu se poate pune problema desfiintarii lor. „Eram pregatiti ca la inceputul lunii septembrie sa le punem in functiune, dar nu s-a putut din cauza finantarii mixte, de la Casa de Asigurari de Sanatate, consiliul local si Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale. Dat fiind ca in bugetul pe 2002 nu a existat partida pentru asa ceva, in 2003 nu au putut sa aloce sumele necesare pentru aceasta activitate. Atunci s-a luat hotarirea ca ele sa functioneze in continuare ca sectii exterioare de cronici ale spitalelor de care au apartinut, urmind ca pina la 1 ianuarie consiliile locale sa le obtina personalitatea juridica“, a declarat directorul DSP Dolj, dr. Constantin Ecobici.

Cele sapte localitati din Dolj care au primit avizul Ministerului Sanatatii si Ministerului Administratiei si Internelor in vederea infiintarii de centre medico-sociale sint Melinesti, Plenita, Bechet, Cetate, Amarastii de Jos, Brabova si Sadova. Desi se afla alaturi de cele sapte pe lista localitatilor propuse pentru infiintarea de centre medico-sociale, Poiana Mare nu a primit aviz de la Ministerul Sanatatii pentru transformarea sectiei de cronici a Spitalului de Neuropsihiatrie in centru medico-social.

Consiliul judetean a alocat pentru anul viitor 20 de miliarde de lei in vederea finantarii acestor centre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS