20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSefa Ambulantei Gorj - acuzata de luare de mita

Sefa Ambulantei Gorj – acuzata de luare de mita

Organele de ancheta lucreaza la alte trei dosare inregistrate pe numele Anei Duma

O comisie a Ministerului Sanatatii si Familiei s-a prezentat ieri la Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj, pentru a verifica sesizarile fostei directoare a Serviciului de Ambulanta, Roxana Hotoboc, medic in cadrul institutiei. In urma cu o luna, Hotoboc a reclamat Directiei ca actuala directoare, Ana Duma, a facut angajari ilegale si a cheltuit banii publici fara respectarea legii. Comisia formata la nivelul DSP a constat ca sesizarile erau adevarate, insa nu a dispus nici o masura. Raportul a ajuns, in cele din urma, pe masa ministrului Ionel Blanculescu, care si-a trimis inspectorii in Gorj, pentru verificari. Ieri, Ana Duma si Roxana Hotoboc au fost interogate, urmind ca reprezentantii ministerului sa prezinte raportul si masurile luate.

Acuzatii penale

Ana Duma a mai fost reclamata la politie, in urma cu citeva zile, de o fosta angajata, care sustinea ca i s-au pretins bani pentru a fi mentinuta pe post. Camelia Ungureanu a lucrat ca referent la Ambulanta, pina anul trecut. Femeia avea contract de munca pe o perioada determinata, pina in noiembrie 2002, si cu citeva luni inainte, dupa cum mentioneaza in plingere, un angajat al Serviciului personal i-a spus ca, daca doreste continuitate pe post, trebuie sa-i dea 50 de milioane de lei, bani pe care-i va inmina Anei Duma. In acest fel, suma ajungea la director, iar contractul de munca i se prelungea. Fosta angajata a vrut sa se convinga de faptul ca banii vor avea o astfel de destinatie si a avut o discutie cu directoarea, oferindu-i chiar si un inel de aur.

Alte dosare

Camelia Ungureanu nu a putut face rost de bani in timp util, motiv pentru care, atunci cind i-a expirat termenul din contract, i s-a comunicat ca nu mai poate lucra in institutie. Femeia a depus plingere la Parchet, incurajata si de faptul ca Ana Duma mai este cercetata si in alte cauze. Directoarea Ambulantei Gorj este si consilier judetean si din 2000 se afla sub ancheta in diferite cauze. In prezent, ea mai este cercetata pentru abuz in serviciu, deoarece din 2000 si pina in prezent a angajat ilegal mai multe persoane. Printre acestea se numara si Marinica Vladoescu, cumnatul fostului ministru Mircea Beuran, pe care l-a angajat sef al parcului auto al Ambulantei, dupa ce a transformat postul de inginer in tehnician, meseria rudei ministrului. Totul s-a intimplat in perioada in care Beuran era medicul personal al presedintelui Ion Iliescu, inainte de a ocupa functia de ministru al sanatatii. De asemenea, s-au mai facut alte doua angajari pe posturile de sofer profesionist pentru autospecialele Ambulantei, fara ca persoanele angajate sa aiba vechime, punind astfel in pericol viata bolnavilor si a cadrelor medicale.

Parchetul cerceteaza

Ana Duma mai este cercetata pentru incalcarea legii achizitiilor publice. Ea a cheltuit banii institutiei „nejustificat, inoportun si cu incalcarea legii“, asa cum se arata in raportul comisiei DSP Gorj. Duma a mai fost cercetata pentru luare de mita in 2001, insa solutia procurorilor gorjeni a fost scoaterea de sub urmarirea penala. Prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, Gheorghe Roibu, a recunoscut ca Duma este un client vechi al anchetatorilor si a precizat ca ultima acuzatie de luare de mita face obiectul unui dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS