19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNecazurile unui tata al carui copil a fost ucis

Necazurile unui tata al carui copil a fost ucis

Constantin Liloiu, din comuna doljeana Valea Stanciului, a suferit cu aproape trei ani in urma o mare pierdere. Fiica lui, Mihaela, de 18 ani, a fost ucisa de consateanul ei, Ion Jalia, cu 31 de lovituri de cutit, in momentul in care iesea de la scoala. Desi ucigasul este acum in spatele gratiilor, ispasind o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare, calvarul tatalui fetei ucise continua. Suferinta lui e reflectata in scrisoarea trimisa pe adresa redactiei noastre, din care spicuim:

„De cind s-a intimplat aceasta crima si pina in prezent tot mie mi-au fost inscenate cinci dosare penale de catre parintii criminalului, Paul si Maria Jalia, si de doi verisori de-ai lui, Dobrin Constantin si Degeratu Constantin. Ca si cind nu mi-ar fi fost de ajuns, mi-au mai fost inscenate si de criminal alte trei dosare penale, unul la Judecatoria Craiova si doua la Judecatoria Segarcea. Dar tot nu mi-au fost de ajuns nici aceste opt dosare penale, i-a fost inscenat unul si fiicei mele pe care o mai am, Liloiu Nutica, de un anume Ciochirdel Marian, detinut in Penitenciarul Jilava, condamnat pentru tilharie, fost coleg de celula cu Ion Jalia. Acest detinut scria in plingerea formulata ca fiica mea i-ar fi furat din apartament diverse obiecte in valoare de 20 de milioane de lei. Adus in fata instantei dupa nenumarate termene, acest Ciochirdel a declarat ca el nu stie nimic de acest dosar, ca nu a formulat el plingerea si nu este semnatura lui, iar el este din Tirgu Mures si nu a fost niciodata prin aceste locuri ale Olteniei, iar plingerea n-a fost scrisa de el, ci de Ion Jalia.

O data cu condamnarea acestui Ion Jalia, instanta a hotarit sa fiu despagubit cu suma de 80 de milioane de lei, daune care reprezentau cheltuielile de inmormintare si 200 de milioane de lei daune morale, dar nu am primit nimic pina in prezent de la familia criminalului.

In data de 21.07.2003, executrul judecatoresc Iovan Cornel s-a prezentat la Postul de Politie Valea Stanciului, de unde a fost insotit de politistul Istrate si gardianul Urziceanu Ion la familia Jalia. Executorul a solicitat unele acte la utilajele agricole care se aflau in curte, dar a primit in schimb de la Paul Jalia, tatal criminalului, doar insulte, bruscari si injuraturi. In urma acestui incident, executorul judecatoresc a depus o plingere la postul de politie impotriva lui Paul Jalia, dar nici pina acum aceasta plingere nu a ajuns la Judecatoria Segarcea. Pe 15 septembrie, 19 septembrie si 13 octombrie a venit din nou la Valea Stanciului, solicitind organelor de politie sa fie insotit la familia Jalia, dar a fost refuzat. Am observat ca aceasta executare silita este tergiversata, dar nu stiu ce sa mai fac, pentru ca familia Jalia are de toate, iar eu nu mai am nimic, am ramas sarac lipit.

Sint un om tare necajit. Nici eu si nici sotia mea nu avem serviciu, somaj sau pensie, sintem tare bolnavi si nu avem bani nici macar de spital. De aceea, mi-ar prinde bine un mic ajutor umanitar pentru a iesi din acest impas in care ma gasesc si pentru a-mi angaja un aparator, pentru a putea lupta impotriva acestor acuzatii si pentru a scoate dreptatea la iveala.

Constantin Liloiu, comuna Valea Stanciului, sat Horezu-Poenari, judetul Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS