14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Zilele Craiovei

Trei fete despre care vom mai auzi!

Ultima zi din cele trei destinate sarbatorii Craiovei a fost ziua in care Daniela Ion Dumitrescu, Alexandra Popescu si Roxana Musanu au cintat pentru prima data pe scena. Fara emotii, cu dezinvoltura si avind voci superbe, fetele care nu au implinit inca 13 ani au cintat ca niste adevarate vedete. Instructorii de la clubul ARTI, unde activeaza micile vedete din aceasta toamna, au ales Zilele Craiovei pentru lansare cu gindul de a le obisnui pe micute cu publicul de toate virstele si de toate gusturile. Lumea care s-a strins la scena pe care au evoluat le-a aplaudat, semn ca fetele din formatia fara nume, deocamdata, „au promovat“ ultima zi din Zilele Craiovei cu brio.

Directorul de finante al Asociatiei Romane a Tinerilor, Cristina Catana, fosta membra a consiliului local al copiilor, a spus: „Asociatia noastra formata din fosti membri ai consiliului local al copiilor a promovat primul ei proiect, care este clubul ARTI. Din club fac parte copii intre patru si 18 ani, care urmeaza diferite cursuri. Cele trei fete care au evoluat pe scena sint in club din luna septembrie, instructorul lor reusind adevarate performante. Dupa cum au evoluat putem spune ca sint trei fete despre care, cu siguranta, veti mai auzi.“

Colacii sasesti au batut micii romanesti

Ca la orice sarbatoare populara, nici in ultima zi a Zilelor Craiovei nu puteau lipsi berea si micii. Pe linga producatorii de bere veniti la sarbatoare si cu minimum de confort pentru consumatori au aparut citeva gratare cu mici. Ieri, in jurul prinzului, citiva mici erau gata, gata sa inghete din lipsa cumparatorilor. In schimb, un intreprinzator istet, dintr-o zona in care limba romana se va vorbi din ce in ce mai rar, si-a adus masina de produs colaci sasesti. Copti pe jar, prin rotiri repetate, colacii miroseau atit de frumos incit putini se mai gindeau la cei 50.000 de lei cit costa unul. Cumparatorii se bucurau ca puteau sa-si aleaga exemplarul direct de pe jar si formau cozi lungi spre necazul celor care vindeau mici, care riscau sa intre in faliment.

Cocosul de Horezu pe folie de plastic!

Mesterii populari din toata tara adunati in fata Prefecturii Dolj cu ocazia Zilelor Craiovei mai mult au vazut chipuri noi decit au vindut. In incinta tirgului, olarii de la Horezu au adus ceramica splendida pe care, din pacate, au expus-o pe folie de plastic, direct pe asfalt. Cu toata frumusetea farfuriilor, cumparatorii erau putini. Vizitatorii tirgului ar fi vrut sa cumpere ceramica de Horezu la pretul strachinilor din piata. Olarii nu s-au tirguit, preferind sa plece acasa cu produsele decit sa-si vinda ceramica la pret de lut. Lumea se inghesuia la standul de cani inscriptionate cu tot felul de denumiri: sef, v.i.p., sot, tata etc. de parca toti acestia ar fi niste uituci si ar avea nevoie sa-si aminteasca cine sint in momentul cind vor sa-si bea linistiti cafeaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS