9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSi copiii defavorizati isi sarbatoresc ziua de nastere

Si copiii defavorizati isi sarbatoresc ziua de nastere

Valter, Emil si Marinel si-au sarbatorit simbata ziua de nastere impreuna. In afara de faptul ca sint prieteni, pustii de 19, 13 si respectiv 12 ani, mai au un lucru in comun: toti trei au crescut in centre de plasament; Valter, inca de la nastere, Emil si Marinel – de cind aveau citiva ani. Parintii n-au putut sau n-au vrut sa se ocupe de ei. Cu toate acestea, cei trei baieti au crescut frumos, gasind afectiune in rindul celor ca ei si inlocuind imaginea parintilor cu cei care le-au venit in intimpinarea nevoilor si i-au calauzit: cadre ale DJPDC sau membrii fundatiilor colaboratoare.

Cadouri dorite si meritate

O astfel de fundatie a pus la cale si petrecerea de simbata. Georgeta si Adrian Enuca, coordonatorii fundatiei „Mission without borders“ (MWB), au avut grija ca baietii sa se bucure din plin de o zi speciala. Valter, Emil si Marinel si-au adunat de dimineata prietenii – 11 la numar, s-au imbracat „la patru ace“ si au mers la Mc Donald’s sa sarbatoreasca impreuna. Au mincat, au primit baloane si jucarii si, desigur, cadouri.

„Valter este cel mai mare. Este elev in anul II la scoala profesionala. L-am intrebat acum citeva zile ce isi doreste si mi-a spus ca i-ar placea sa aiba un aparat de fotografiat. Asa ca i-am cumparat unul. Ceilalti sarbatoriti au primit cite un casetofon cu casti, tot la cererea lor“, a spus Georgeta Enuca.

Fundatia MWB se ocupa frecvent cu organizarea acestui fel de evenimente, pe linga taberele pentru copiii din centrele de plasament si reintegrarea acestora in familii- sprijinindu-le material si moral.

„Copiii ne cunosc foate bine. Stiu deja ca ne ocupam cu sarbatorirea zilelor de nastere, asa ca au grija sa ne atraga atentia chiar si cu citeva luni inainte: «Stiti, pe trei decembrie e ziua mea!»“, spune, zimbind, coordonatorul de suport emotional al fundatiei.

Dupa petrecerea de la McDonald’s, baietii s-au intors in casele de tip familial unde locuiesc, unde au fost intimpinati cu tort si dulciuri, pregatite de aceasta data de DJPDC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS