14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEpiscopia Severinului si Strehaiei a fost reinfiintata dupa sase secole

Episcopia Severinului si Strehaiei a fost reinfiintata dupa sase secole

Mitropolitul Olteniei, IPS Teofan Savu, a fost la sfirsitul saptaminii in Drobeta Turnu Severin, pentru a valida candidatii clerici si mireni pentru Adunarea Eparhiala a Severinului si Strehaiei.

In aceasta luna, viata bisericeasca din Oltenia a cunoscut o schimbare in bine, prin infiintarea Episcopiei Severinului si Strehaiei, institutie disparuta de peste 600 de ani. IPS Teofan Savu va exercita, din aceasta saptamina, si functia de loctiitor al episcopului pina la alegerea si validarea la Bucuresti a celui care va conduce aceasta institutie.

Mitropolitul Olteniei impreuna cu un sobor de preoti au oficiat o slujba de rugaciune, in cadrul careia cei desemnati ca membri ai corpului legiuitor al episcopiei, respectiv zece preoti si 20 de crestini laici, au ingenuncheat in fata Sfintei Evanghelii, facind astfel juramintul ca, timp de patru ani, isi vor exercita mandatul si vor intreprinde activitati demne de functia primita.

„Am avut si o intilnire cu inaltele fete bisericesti, pentru a discuta toate etapele necesare pentru ca Episcopia Severinului si Strehaiei sa-si inceapa activitatea in bune conditii“, a spus IPS Teofan Savu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS