11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTobosarul isi striga consatenii de pe deal

Tobosarul isi striga consatenii de pe deal

La Malovat, oamenii sint chemati la vot de pe cel mai inalt deal, pe care tobosarul a fost desemnat de primar sa se cocoate si sa le strige consatenilor ca e treaba serioasa, care nu trebuie trecuta cu vederea.

Tobosarul, Ceroi dupa porecla si Dragota dupa buletin, are deja poezia pregatita. Versurile sugubete n-au fost ticluite dupa mintea lui, ci dupa cea a primarului, cunoscator de oameni si mester la vorba, asa ca succesul strigaturii e garantat si Constitutia e ca si votata: „Simbata, duminica, este mare sarbatoare/ Sa veniti, cu mic, cu mare/ Constitutia e-n floare/ Iar mai marele primare/ Va cheama sa veniti la votare!“.

Poezia s-ar fi auzit mai de mult timp de pe dealul dintre satele Colibasi, Lazu si Valea Boiereasca, daca vremea n-ar fi fost asa pizmasa si n-ar fi impotmolit in namol bocancii tobosarului sa ajunga acolo de unde tatal si bunicul lui Ceroi chemau alta data fetele si flacaii la hora sau batrinii satului la sfat.

„Tot ploua de doua zile si am aminat treaba cu tobosarul. Textul il avem de mult, Ceroi e pregatit… Soarele il mai asteptam! Dar daca vremea o tine tot asa nu avem incotro si-l punem sa strige si pe ploaie, si pe vint, ca vine sfirsitul de saptamina si nu stiu oamenii cum sta treaba. De pe dealul ala se duce vocea in toate satele, de zici ca strigi in portavoce!“, spune primarul din Malovat, Traian Mitroi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS