19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReta a plecat de acasa

Reta a plecat de acasa

Pe Reta a lui Bejenaru din Malovat – Mehedinti a facut-o celebra presa, relatind, cu ceva timp in urma, povestea ei de dragoste. Pina si-a cistigat celebritatea, Reta era femeie maritata cu Grigore Bejenaru, om ce fusese intreg pina cind l-au batut unii ramasi neidentificati si de atunci a ramas beteag. Grigore n-a avut de lucru intr-o toamna si a imprumutat de la un consatean, Mircea Roata, o putina de varza sa-si rostuiasca de-ale gurii pentru iarna. „Ca ti-o dau miine, ca ti-o dau poimiine“, asa il ducea cu vorba Grigore pe Mircea, crezind ca o sa uite de putina. Aprig la minie, Mircea a pus intr-o zi calul la caruta si nu s-a oprit decit in curtea lui Grigore, caruia i-a luat nevasta in locul putinii. Reta, pe numele ei Margareta Bejenaru, s-a declarat multumita, noul barbat satisfacind-o cum nici n-a visat vreodata.

Pentru ca nu se mai pomenise sa-ti iei nevasta pe-o putina de varza, cazul a facut inconjurul lumii, iar Reta si Mircea Roata au ajuns vedete de ziar si televiziune. „Un post de televiziune din Bucuresti se tot tinea de capul meu sa ma duc cu amorezii in Capitala sa-i vada lumea. Pina la urma, m-am hotarit. I-am luat pe Reta si pe Mircea in masina si am plecat. Cind am ajuns la Bucuresti, lume peste tot si eu cu Reta incaltata-n tenisi. A mincat Reta atita pizza la Bucuresti de a speriat lumea. Ea e saraca cu duhul si nu prea e pe treaba ei“, zice primarul Traian Baloi, caruia Reta i-a facut cinstea sa apara la televizor alaturi de ea. De vreo doua saptamini insa, Retei i s-a urit cu binele.

„Saptamina trecuta am trimis-o sa ia o banita de porumb de la unu’ ca nu mai aveam ce sa dau la gaini. I-am lasat banii pe masa si cind vin acasa, ia-o pe Reta de unde nu-i. Cauta incolo, cauta incoace, nu e Reta! Ma uit pe masa si vad banii. Ea, saraca, e cam handicapata si nu cunoaste banii.Dar era buna al dracu’ de munca. Unde o puneai, acolo sta si nici nu vorbea. Ce mai, era nevasta ideala pentru unul ca mine. Cica ar fi venit fiu-sau din Franta si s-a dus acasa, dar nici de-al dracu nu ma duc dupa ea. Ma duc miine dupa una de la munte s-o aduc acasa, ca de Reta ma cam saturasem. O sa ma duc sa iau de la Grigore si putina de varza, ca, daca a plecat Reta, nu mai e valabila intelegerea. Mi-a si zis seful de post: <<Ma, nea Mircea, sa vii sa te ajut sa-ti iei putina de la Grigore, ca plec miine, poimiine din sat si ramii in paguba daca a plecat Reta>>“, spune Mircea Roata, cel ce si-a luat nevasta pe o putina de varza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS