9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectori OJPC inselati la cintar

Inspectori OJPC inselati la cintar

80 de milioane de lei, amenda – record primita de un comerciant din Tirgu Jiu

Un comerciant din Piata Centrala din Tirgu Jiu a primit ieri o amenda-record, in valoare de 80 de milioane de lei, de la Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj.

Radu Aron era un client mai vechi al inspectorilor OJPC Gorj, dar si al politiei, care l-a mai cercetat pentru furt la cintar. In flagrantul organizat au fost implicati doi angajati ai OJPC, care au cumparat pe rind de la taraba lui Radu Aron trei kilograme de ceapa, respectiv trei de struguri. Prima inspectoare a platit 14.000 de lei pe kilogramul de ceapa. Verificind marfa la cintarul de proba al pietei, s-a constatat ca inspectoarea nu fusese inselata la gramaj, dar fusese pacalita la pret. Ceapa de la taraba nu avea pretul afisat, iar la aparitia controlului, Radu Aron a pus un pret de 13.000 de lei, fara sa stie ca femeia pe care o lasase la taraba sa ii vinda ceapa o dadea, de fapt,cu 14.000 de lei.

„Controlul acesta se face nelegal“

Cea de-a doua inspectoare a mers la aceeasi taraconstatat insa ca din cele trei kilograme de struguri lipseau 150 de grame. La aparitia inspectorilor OJPC, comerciantul a spus ca nu stie cine i-a vindut marfa cit a lipsit si ca s-a trezit cu banii linga cintar.

„Nu stiu ce s-a intimplat si cine a vindut, ca eu am fost la toaleta. Le-am spus de atitea ori celor care cumpara sa se uite atent la marfa si sa vada ce li se pune in plasa. Controlul acesta se face nelegal. Nu stiu ce se urmareste cu mine. Da, eu sint cel mai mare hot la cintar“, a declarat Radu Aron.

Directorul executiv al OJPC Gorj, Ion Tudor, a spus ca Radu Aron a aruncat procesul- verbal pe care i l-au lasat inspectorii sai. „M-am dus si l-am pus din nou pe masa. Eu nu pot sa fac control in piata din cauza acestui individ recalcitrant. Trebuie sa se stie ca acesta este individul care insala lumea la cintar. Furtul la cintar este un fenomen generalizat in Piata Centrala“, a spus Ion Tudor. O echipa de la Politia Tirgu Jiu a confiscat toata marfa de la taraba firmei BIGISS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS