19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumurile de noroi, treaba lui Bordu

Drumurile de noroi, treaba lui Bordu

Zilele ploioase de toamna ii exaspereaza pe locuitorii cartierului craiovean Lascar Catargiu, pentru ca primavara nu renunta la cizmele de cauciuc. Daca ajungi pe strazile Brasovului, Munteniei, Paroseni, si nu numai, si nu cunosti zona, risti sa te afunzi in noroi sau in canalele de scurgere acoperite cu stufaris. Depinde de noroc!

„Cel mai bine este sa mergi descult, altfel nu se poate. Iti distrugi incaltamintea. Nici macar cu masina mica nu poti intra pe strazile astea cind ploua. Se ingroapa rotile in noroi“, a spus Tudor Marcu.

Asa cum sint strazile trasate in Planul de Urbanism Zonal (PUZ) arata foarte bine. La fata locului, situatia este diferita fata de cea reflectata de hartile cadastrale. Pentru ca, in prezent, fiecare construieste unde are chef. Cind primaria va avea bani sa asfalteze, va constata ca distantele vor fi prea mici pentru amenajarea de drumuri.

Reprezentantii administratiei locale sint deocamdata linistiti, pentru ca strazile sint delimitate doar pe hirtie si ca, intr-un viitor, vor fi si asfaltate. Probabil ca tocmai de aceea sefii serviciilor responsabile cu drumurile din oras amutesc in momentul in care sint intrebati de situatia strazilor enumerate mai sus.

Sever Bordu, directorul Serviciului Amenajarea Teritoriului, Sistematizarea Circulatiei si Lucrari Publice, spune ca nu este treaba lui sa se ocupe de strazi de cind exista un serviciu special de drumuri in cadrul primariei.

Stelian Marta, seful Serviciului Drumuri, spune ca el se ocupa de intretinerea drumurilor deja asfaltate si crede ca este treaba celor de la Urbanism. Gabriela Munteanu, directorul Serviciului de Urbanism, are alte atributii de serviciu si nu se ocupa de investitii si asfaltari:

„Este treaba lui Bordu. El trebuie sa isi faca un plan de investitii si sa urmareasca executarea lucrarilor. Ce stiu este ca deocamdata se asteapta derularea planului ISPA. Dupa ce se va face canalizarea si zona va fi alimentata cu apa, se va putea vorbi si de asfaltare“. Ca sa scape de noroi, localnicii sint hotariti sa puna mina de la mina si lunar sa cumpere cite o masina de piatra

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS