20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Se scumpeste transportul in comun

Consiliul Local Craiova a votat marti seara scumpirea biletelor si abonamentelor Regiei Autonome de Transport. Pretul biletului va creste de la 7.000 de lei la 8.000 de lei, cel al abonamentului, pentru un traseu, de la 199.000 de lei la 260.000 de lei, iar cel al abonamentelor pentru elevi si studenti, de la 209.000 de lei la 275.000 de lei. Hotarirea consiliului local va intra in vigoare peste citeva zile, in momentul in care va fi validata de Prefectura Dolj.

Stilpii inlocuiti de LUXTEN vor ajunge la tara

Soarta stilpilor de iluminat public stradal din Craiova inlocuiti de firma LUXTEN a fost pecetluita in sedinta ordinara de marti a consiliului local. Raspunzind interpelarilor facute de mai multi consilieri, primarul Vasile Bulucea a afirmat ca acestia vor fi vinduti de proprietari (ELECTRICA si RAT Craiova) comunelor doljene doritoare, insa la pretul promotional de… fier vechi!

„Dupa ce se muta retelele pe stilpii de la LUXTEN, cei vechi se inventariaza, dupa care o sa fie dati comunelor din judet, ca sa-si faca si ele sistem de iluminat acolo unde le lipseste. Ii dam, dar la pret de fier vechi“, a spus Bulucea. Initiativa a apartinut consilierilor judeteni, care, in urma cu doua luni, au solicitat oficial municipalitatii craiovene ca stilpii de iluminat reciclati sa fie donati localitatilor doljene mai sarace.

Sectie de jandarmi in Orsova

Sectia de jandarmi-ordine publica Orsova a devenit operationala, incepind de ieri, fiind cea de-a doua unitate de acest tip, subordonata Comandamentului de Jandarmi Judetean Mehedinti, dintr-un total de cinci, care vor fi infiintate la nivelul judetului. „Aceasta sectie va avea ca principala atributie paza bunurilor personale si care apartin domeniului public, a unitatilor de invatamint, respectiv cele doua licee, o scoala generala si doua gradinite“, a spus Ioan Vesa, primarul municipiului Orsova. Din cauza lipsei efectivelor si a spatiilor necesare desfasurarii activitatii a fost aminata temporar infiintarea sectiilor de jandarmi la Baia de Arama, Strehaia si Vinju-Mare.

Un severinean a distrus o Dacie cu un utilaj folosit la asfaltare

Agentii Biroului Politiei Rutiere i-au intocmit severineanului Viorel Stamate, de 42 de ani, acte premergatoare pentru savirsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere. Barbatul, mecanic de utilaj la o societate comerciala, a condus marti, pe Splaiul Mihai Viteazul, un vehicul autopropulsat pentru asfaltare, dar a intrat cu acesta intr-un autoturism Dacia 1310, care se afla stationat pe marginea carosabilului. In urma impactului, Dacia a fost distrusa in proportie de 60%. Politistii i-au recoltat lui Viorel Stamate probe biologice de singe, pentru a stabili daca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul producerii accidentului.

Politist de frontiera implicat intr-un accident rutier

Un ofiter al Politiei de Frontiera Mehedinti a fost implicat marti seara intr-un accident de circulatie, soldat cu ranirea a doua persoane. Irinel Popa, de 29 de ani, din Drobeta Turnu Severin, inspector la Scoala de aplicatie Orsova a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, in timp ce conducea un autoturism Dacia 1310, pe strada Calomfirescu din municipiu, la intersectia cu strada Smirdan nu a acordat prioritate si a intrat in coliziune cu autoturismul Wolkswagen, condus de Florin Ciprian. In urma impactului, au fost raniti soferul autoturismului Wolkswagen si pasagerul care il insotea. Cei doi au fost transportati la Spitalul Judetean Mehedinti, pentru acordarea de ingrijiri medicale, dar nu au ramas internati. In cazul in care cadrele Biroului Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin constata, in urma cercetarilor, comiterea unei infractiuni, dosarul va fi trimis la Parchetul Militar Bucuresti, iar inspectorului Irinel Popa i-ar putea fi desfacut contractul de munca, potrivit Legii 360 privind Statutul politistului.

Elev lovit in timp ce traversa neregulamentar

Razvan Ungureanu, de noua ani, elev la Scoala generala nr. 9 din Drobeta Turnu Severin, a fost accidentat marti dupa-amiaza, dupa ce s-a angajat in traversarea strazii printr-un loc nepermis si fara sa se asigure. Minorul a fost lovit usor de un autoturism Dacia 1300, condus de Vilareta Mitroi, de 35 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

Mehedintenii prefera concubinajul

Doar 850 de cupluri in judetul Mehedinti au ales in acest an sa faca pasul decisiv, in timp ce rata divorturilor este in crestere. In primul semestru al anului, aproape 370 de cupluri s-au despartit, fata de cele 400 de anul trecut. Lipsa sigurantei zilei de miine, problemele sociale ii determina pe tinerii mehedinteni sa nu se mai casatoreasca, acestia preferind concubinajul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS