14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateELECTROPUTERE, in focuri politice

ELECTROPUTERE, in focuri politice

Liderul sindical Aurel Bojenoiu, candidatul PNL Dolj pentru primarie, acuza APAPS ca face discriminari in privatizarea uzinelor craiovene

Liderul sindical de la ELECTROPUTERE Craiova, Aurel Bojenoiu, acuza Autoritatea pentru Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului (APAPS) ca are interese ascunse in privatizarea uzinei. El spune ca revocarea anuntului de privatizare, ceruta recent de APAPS, s-a facut in urma unei simple scrisori de intentie depuse de GENERAL MOTORS, concernul care s-a mai aflat in tratative cu ELECTROPUTERE, care s-a aratat interesat doar pentru una dintre cele noua fabrici, cea de locomotive.

„Sindicatului i s-a parut dubios ca APAPS a revocat anuntul in urma scrisorii de intentie a GM, cu toate ca pentru cumpararea intregii intreprinderi se aratasera deja interesate firme din Grecia si Kuweit. De altfel, s-a vazut ca si la precedentele negocieri GM era interesata doar de fabrica de locomotive, iar tratativele au fost o minciuna“, a precizat liderul sindical. Concernul in cauza a cistigat recent o comanda pentru repararea a 57 de locomotive, printr-un imprumut obtinut de la o banca japoneza.

Sindicalistii asteapta negocierile cu APAPS

APAPS a decis sa schimbe strategia de privatizare a uzinei in ultimul ceas, cind, pentru prima data, avea mai mult de doua firme interesate de achizitionarea pachetului majoritar de actiuni. Procesul de divizare si vindere pe bucati ar dura cel putin trei-patru luni, asa ca nu se intrevede nici o solutie pina la sfirsitul acestui an.

Sindicalistii sint de parere ca revocarea anuntului de privatizare va avea efecte negative asupra imaginii firmei in exterior si ca acest lucru s-ar putea rasfringe si asupra contractelor in derulare cu partenerii straini. Saptamina viitoare, ei asteapta o delegatie de la APAPS, careia ii solicita revenirea la strategia initiala de privatizare a uzinei. Daca vor fi refuzati, acestia au declarat ca vor declansa greva generala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS