9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAspirantii la permisul de conducere nu cunosc... bordul masinii!

Aspirantii la permisul de conducere nu cunosc… bordul masinii!

Desi pare greu de crezut, unii dintre candidatii din judetul Olt care se prezinta la examenul pentru obtinerea permisului de conducere nu cunosc bordul autovehiculului pe care-l manevreaza! Subcomisarul Gheorghe Udrescu, seful Compartimentului de Examinari Permise Auto din cadrul Politiei Rutiere Olt, a spus: „Este inacceptabil ca un candidat care doreste sa aiba permis si sa conduca apoi cine stie ce masina pe soselele tarii sa nu cunoasca asemenea lucruri generale! Cum poate o asemenea persoana sa conduca un autovehicul?“.

De la reluarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere, respectiv de la 1 martie, au fost examinate 2.614 persoane, din care nici jumatate nu au reusit sa intre in posesia mult rivnitului carnet de sofer. Politistii olteni spun ca numarul candidatilor este in scadere dupa 1 martie, de cind a intrat in vigoare Noul Cod Rutier. Totusi, in ultimele saptamini s-a observat o usoara „revigorare“ a numarul de candidati. De exemplu, la ultima testare, care a avut loc marti, procentul de promovabilitate a fost de 43,5. Printre cei care dau examen pentru obtinerea permisului de conducere sint si persoane care se afla chiar si la a zecea incercare. „De obicei, candidatii raspund corect la 17-20 de intrebari, ceea ce face ca procentul de promovabilitate sa fie de maximum 35. Cine crede ca este usor sa intri in posesia permisului de conducere se insala. Nu este de gluma!“, a tinut sa-i avertizeze Gheorghe Udrescu pe viitorii candidati.

Si lucrurile nu se opresc aici. Zilele trecute, politistii de la compartimentul Examinari Permise Auto au avut surpriza de a primi o… reclamatie din partea unuia dintre candidatii respinsi la examen. Motivul intocmirii documentului: politistii care asista la examen sint prea duri, iar intrebarile sint prea… grele!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS