23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Vraja marii

Parcurile de distractii pun in pericol viata turistilor

Parcurile de distractii din Constanta reprezinta, in sezonul estival, una dintre marile atractii pentru turisti, si nu numai. Pentru ca multe dintre utilajele de agrement sint vechi, importate la mina a doua, viata beneficiarilor poate fi pusa in pericol. O parte din competenta verificarii acestor activitati apartine institutie avind un singur inspector pe domeniul turismului. „Noi putem controla doar starea instalatiilor electrice, care pot pune in pericol siguranta salariatilor din aceste parcuri, dar nu detinem aparatura necesara evaluarii fiecarui utilaj de agrement. Multe dintre aparate nu detin carti tehnice si nici marcaje de securitate“, a declarat Marian Becheanu, inspector sef adjunct al ITM. Aceste parcuri sint autorizate in ceea ce priveste protectia muncii, dar nu si securitatea in munca, iar la nivel national nu este constituita o autoritate competenta sa controleze concret si complet activitatea acestor parcuri.

Conditii mizere de cazare si tabere ilegale

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Constanta au controlat miercuri hotelul Turist din statiunea Eforie Sud. Fiind incadrat la categoria o stea, unitatea de cazare isi intimpina oaspetii cu fotoliile rupte, saltelele mucegaite si lenjeria de pat patata. De asemenea, igrasia si paturile mincate de molii erau elemente distinctive ale locatiei.

Tot miercuri, in aceeasi statiune, inspectorii au identificat o tabara de copii care functiona ilegal, fiind situata pe strada Negru Voda. Tabara, apartinind societatii Caratas SRL, gazduia un grup de copii din Constanta si urma sa primeasca un altul din Giurgiu. Potrivit declaratiilor Marlenei Hristu, inspectoare OJPC, s-a decis suspendarea temporara a ambelor unitati de cazare, administratorii riscind amenzi cuprinse intre 30 si 100 de milioane de lei.

Corturile sanitare – toalete publice pentru turisti

Lipsa grupurilor sanitare din statiuni ii determina pe turistii care frecventeaza terasele si barurile de pe faleze sa confunde corturile de prim ajutor cu WC-urile publice. Surse oficiale din cadrul Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta sustin ca se confrunta cu astfel de cazuri in statiunea Mamaia. Noaptea, turistii care ies de la terasele din apropierea corturilor sanitare se folosesc de spatiul in care, pe timpul zilei, doi asistenti medicali acorda primul ajutor persoanelor cu diferite afectiuni, ca de o toaleta publica. Din cauza acestor situatii neplacute, dimineata, asistentii medicali, in loc sa trateze pacientii, trebuie sa curete mizeriile pe care le gasesc in corturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS