19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Scurte stiri

Cazatura fatala

O persoana a decedat si alte doua au fost ranite intr-un accident petrecut marti pe drumul judetean care leaga localitatile doljene Celaru si Marotinu de Sus.

Stefan Diaconu, de 76 de ani, sotia sa, Petra Diaconu, de 74 de ani, si Gheorghe Predoi, de 65 de ani, toti din comuna Celaru, se intorceau marti dupa-amiaza de la cimp, cu caruta plina de paie. La un moment dat, calul s-a speriat, iar cei trei ocupanti ai carutei au cazut de la o inaltime de aproximativ trei metri, ranindu-se grav.

Din cauza leziunilor suferite, Gheorghe Predoi a murit in ambulanta care il transporta la spital, cadavrul lui fiind depus la morga, in vederea efectuarii autopsiei. Ceilalti doi raniti au fost internati pentru ingrijiri medicale in Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta din Craiova si sint in afara oricarui pericol.

39 de muncitori olteni – raniti in accidente

Aproximativ 40 de muncitori olteni au suferit de la inceputul anului accidente de munca. Seful Inspectoratului Teritorial de Munca Olt, Radu Tuca, a declarat ca, din cele 39 de accidente de munca produse pina acum, unul a fost mortal, iar persoanele ranite in celelalte au ajuns in incapacitate temporara de munca. Facind comparatie intre cifrele de acum cu cele din aceeasi perioada a anului trecut, se constata o crestere a numarului de accidente cu sase, insa a scazut numarul celor care au decedat. In functie de domeniul de activitate, cele mai multe accidente s-au inregistrat in sectorul industriei metalurgice – 12, iar in constructii au fost noua incidente soldate cu raniti. Pentru diminuarea factorilor de risc care pot provoca accidente grave, inspectorii de munca olteni au verificat 640 de unitati economice. Controalele au relevat numeroase deficiente, fapt pentru care au fost aplicate 34 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 240 de milioane de lei.

Preturi mai mari la porumb

Seceta prelungita din Mehedinti a dus la cresterea semnificativa a pretului la porumb. Cele mai mari preturi se inregistreaza in zona de sud a judetului. In tirgul de la Vinju Mare, o banita de porumb se vinde cu preturi cuprinse intre 120 si 130.000 de lei, fata de 50-70.000 de lei, in primavara. Taranii spun ca seceta a afectat cultura de porumb din acest an, iar productia va fi scazuta in toamna.

900 de flacoane cu insecticid, scoase de pe piata

Peste 900 de flacoane cu insecticid au fost oprite de la comercializare in Mehedinti, de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC). Acestia au verificat 12 agenti economici care detineau la vinzare astfel de produse, fiind constatate abateri la zece dintre acestia. „Principalele deficiente constatate au fost cele de informare-etichetare, lipsa denumirii producatorului-importatorului. De asemenea, nu era mentionat lotul de fabricatie, iar in unele cazuri lipseau si termenul de valabilitate sau inscriptiile de avertizare“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef al OJPC Mehedinti. In urma controalelor, au fost scoase de la comercializare 901 bucati de insecticid, in valoare de 16 milioane de lei, si au fost aplicate sase amenzi contraventionale, in valoare de 18 milioane de lei.

Pericol pe Dunare

Seceta prelungita afecteaza circulatia barjelor pe Dunare si in dreptul orasului Corabia. Capitanul Portului, Adrian Varza, a declarat ca nivelul apei este sub cota normala cu 42 de centimetri. Acest fapt creeaza mari probleme circulatiei navale pe Dunare in dreptul orasului Corabia. Pentru a preintimpina producerea unui accident, Capitania portului a interzis circulatia pe timpul noptii. Pina in prezent s-au inregistrat citeva cazuri usoare de esuare, dar navele implicate au fost repuse rapid pe linia de plutire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS