17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Mehedinti a confirmat primii 60 de alesi locali incompatibili

Prefectura Mehedinti a confirmat primii 60 de alesi locali incompatibili

Numele primilor 60 de alesi locali si functionari publici mehedinteni care au devenit incompatibili, o data cu aplicarea Legii 161/2003 a transparentei decizionale, au devenit publice. Verificarile au fost efectuate in termenul de 30 de zile de la intrarea in vigoare a Legii 161/2003, actiune derulata din ordinul prefectului judetului Mehedinti, Dan Trancota.

Ca urmare a datelor primite din teritoriu, dar si a verificarii acestor raportari, sase consilieri judeteni, patru consilieri locali severineni si foarte multi functionari publici de la institutiile severinene intra sub incidenta incompatibilitatii, prevazuta de legea anticoruptie. „De la Consiliul Judetean Mehedinti, sint vizati consilierii Bidea Radu, Ghiata Sever, Boruga Alexandru, Ciovica Ion, Stefan Tirisescu, Preda Gabriel, iar de la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, intra sub incidenta legii consilierii Lacatus Tudor, Alin Nistoran, Mindreci Nicolae si Plavet Gheorghe, precum si alti sapte functionari“, a spus Nicolae Draghiea, secretarul general al Prefecturii Mehedinti.

Viceprimarul de la Vinju Mare este si vicepresedintele cooperativei

„La Orsova, viceprimarul Eugen Coifan se afla intr-un raport ierarhic cu sotia, incadrata la un compartiment pe care dumnealui il coordoneaza si, probabil, va fi modificata organigrama. La Baia de Arama, avem situatii de incompatibilitate in cazul consilierilor Caprescu Ion, Maria Ilie, Salomir Valentin, dar si al functionarului public Merfu Sorin. La Strehaia, se afla in aceeasi situatie functionarii publici Miuleasa Mircea, Trandafir Adrian, Molea Ionel, in timp ce la Vinju Mare, viceprimarul Mijache Alexandru este si vicepresedintele cooperativei; aici, in situatie de incompatibilitate se mai afla si consilierii Babeanu Ion si Gogoloiu Constantin“, a precizat Nicolae Draghiea.

Comisie de monitorizare a incompatibilitatilor

Cele mai numeroase situatii de incompatibilitate se regasesc la nivelul primariilor din comunele judetului Mehedinti, respectiv la Cazanesti, Dubova, Godeanu, Gogosu, Gruia, Husnicioara, Ilovita, Obirsia Closani, Podeni, Punghina, Salcia, Sisesti, Vinatori si Vinjulet. Prefectul Dan Trancota a trimis joi adrese catre persoanele care se afla in situatii de incompatibilitate, pentru a iesi din aceasta situatie, pina la data de 21 iunie. Chiar si dupa data mentionata, vor mai putea aparea situatii de incompatibilitate, in judetul Mehedinti, ca urmare a unor schimbari ierarhice sau a schimbarii statului de functii. O comisie de monitorizare, constituita in acest sens, la nivelul prefecturii, va verifica fiecare astfel de situatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS