20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbonamentele radio-tv, o noua taxa obligatorie pe spinarea cetateanului

Abonamentele radio-tv, o noua taxa obligatorie pe spinarea cetateanului

La casieriile Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice din Craiova e mare agitatie de citeva zile. Voci ridicate, nemultumiri si o ploaie de „urari de bine“ la adresa alesilor. Pe linga contravaloarea curentului electric, consumatorii casnici s-au trezit ca au de platit si taxa pentru abonamentele radio si TV. Asa au hotarit guvernantii, ca, incepind cu luna februarie, cetatenii sa achite lunar inca 55.000 de lei, 15.000 in contul radiodifuziunii, iar 40.000 de lei in contul televiziunii nationale, chiar daca au sau nu aparat de radio sau televizor. Pentru agentii economici, tarifele difera in functie de cifra de afaceri, intreprinderile mici achitind 250.000 de lei, iar cele mari 400.000 de lei. Familiile cu venituri foarte mici, beneficiare ale ajutorului social, unitatile militare, unitatile de invatamint nu platesc aceasta taxa.

Ai, nu ai, platesti!

Chiriac Duicu, din Craiova, este unul dintre cei care au refuzat sa achite taxa radio pe motiv ca nu are un astfel de aparat in gospodarie. El a plecat de la casieria SDFEE cu banii in buzunar, pentru ca factura nu se plateste diferentiat: ori achiti si energia electrica si abonamentele obligatorii, ori nu mai achiti deloc si risti sa fii deconectat de la reteaua electrica.

„Pe noi ne obliga Hotarirea de Guvern nr.185 din februarie, anul acesta, sa incasam aceste taxe si nu avem incotro. Nu mi se pare nici mie normal sa platesti abonament daca nu ai radio sau televizor, dar daca asta este legea…“, a explicat Ion Sandulescu, directorul SDFEE Craiova. Singura veste buna pentru cetateni este faptul ca, o data cu noua reglementare, s-au marit si termenele pina la care nu se aplica penalizari pentru neplata facturii. Penalizarile se aplica dupa 45 de zile de la emiterea facturii, iar deconectarea se face dupa 55 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS