9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii din Mehedinti vor o Europa sociala si democrata

Sindicalistii din Mehedinti vor o Europa sociala si democrata

Citeva zeci de membri din trei confederatii sindicale reprezentate in Mehedinti, respectiv BNS, Cartel Alfa si CSDR, vor participa vineri la mitingul organizat in Capitala. Manifestarea este organizata cu ocazia reuniunii din Consiliul European a sefilor de stat si de guvern, care vor discuta viitorul Uniunii Europene largite.

In acest context, Confederatia Uniunii Europene a Sindicatelor a mobilizat toate formatiunile afiliate, pentru ca liderii europeni sa constientizeze doleantele lor. „Dorim adoptarea unor decizii urgente, pentru sustinerea cresterii economice si a locurilor de munca, o politica industriala europeana pentru schimbare, fara consecinte negative asupra locurilor de munca, mentinerea sistemelor sociale de protectie si solidaritate, apararea drepturilor lucratorilor si lupta impotriva conditiilor de munca dezumanizante.

Prin manifestarea organizata, dorim sa aducem la cunostinta factorilor de decizie dezideratele organizatiilor sindicale europene: o Europa sociala si democratica, avind o Constitutie intemeiata pe drepturile inclusiv sociale ale tuturor cetatenilor si care sa dea Uniunii capacitatea de a se exprima cu o singura voce pe plan mondial“, a spus Constantin Balaceanu, presedintele Blocului National Sindical, filiala Mehedinti.

Mitingul de protest din Piata Revolutiei se va incheia cu un mars pina la Palatul Parlamentului, unde sindicalistii vor incerca sa aduca la cunostinta alesilor lista lor de revendicari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS