20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBatut cu salbaticie pentru banii de inmormintare

Batut cu salbaticie pentru banii de inmormintare

Un batrin din comuna doljeana Amarastii de Jos a ajuns in stare grava la spital, dupa ce a fost tilharit in propria locuinta de un grup de consateni.

Ramas singur in casa batrineasca dupa ce i-a murit sotia si, simtind ca firul vietii i se apropie de sfirsit, Dumitru Mitritoaia, de 73 de ani, s-a apucat, ca orice om chibzuit, sa stringa bani din amarita de pensie de la CAP ca sa-si cumpere toate cele necesare pentru inmormintare. Cu mari sacrificii reusise batrinul sa puna de-o parte vreo 11 milioane de lei, bani pe care ii tinea ascunsi in cutia mesei. Avea de gind chiar sa plece la cumparaturi de indata ce vremea se va mai indrepta, dar n-a mai apucat.

In noaptea de luni spre marti, pe la ora 12.00, l-au vizitat hotii. Batrinul i-a surprins in timp ce scotoceau prin casa si a incercat sa cheme ajutoare. Prea tirziu. Unul dintre intrusi l-a lovit de mai multe ori in cap cu un lantete, iar dupa ce victima a cazut i-a administrat citeva picioare in burta. Hotii au disparut apoi cu cele 11 milioane de lei.

Cind a venit a doua zi sa-l vada, fratele a gasit cutia goala, aruncata in gradina, si pe Dumitru zacind in pat intr-o balta de singe.

Politia a pornit in cautarea suspectilor

Dumitru Mitritoaia a fost internat in Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta din Craiova, cu multiple fracturi craniene. Cadrele medicale au declarat ca starea batrinului este deosebit de grava, acesta urmind sa fie operat dupa aflarea rezultatului analizelor medicale.

Politia a inceput cercetarile in vederea identificarii agresorilor. Potrivit sefului de post din comuna Amarastii de Jos, Constantin Girnita, suspiciunile politistilor s-au oprit asupra unui grup de romi din localitate. Familia victimei crede insa ca ii cunoaste pe autorii tilhariei. Ei spun ca ar fi vorba despre un cuplu de tigani care locuiesc aproape de casa batrinului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS