11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Si nemtoaicele s-au molipsit de „Sindromul Lysistrata“

Doua membre ale parlamentului german, care se impotrivesc unui razboi al Statelor Unite in Irak, le indeamna pe sotiile politicienilor care sint de partea razboiului sa-si tina barbatii departe de patul conjugal. Cele doua femei spun ca o interdictie sexuala ar fi mult mai eficienta decit cintecele antirazboi sau spinzurarea de porti. Parlamentarele le cer sotiilor pacifiste ale politicienilor care sint adeptii razboiului sa nu mai faca dragoste cu sotii lor pina cind acestia vor fi convinsi sa renunte la convingerile lor. Cele doua parlamentare spun ca aceasta idee nu este deloc noua, ci dateaza inca din anul 410, cind, in piesa poetului grec Aristofan, Lysistrata, este descrisa o scena in care sotiile razboinicilor, in incercarea de a pune capat razboiului de 20 de ani dintre atenieni si spartani, si-au refuzat barbatii in pat. Cele doua femei au facut aceasta cerere de la tribuna parlamentului german. Nemtoaicele s-au alaturat astfel „protestului“ declansat de primele doamne ale SUA si Marii Britanii, care, impreuna cu alte celebritati de pe intregul glob au organizat o serie de manifestatii antirazboi. Proiectul Lysistrata a fost conceput in urma cu sase saptamini, la initiativa a doua actrite new-yorkeze, Kathryn Blume si Sharron Bower. Acestea si-au marturisit public patriotismul, dar au declarat ca razboiul care se prefigureaza este „un act iresponsabil“. Cele doua actrite isi propun ca, prin acest proiect, sa promoveze pacea, valorile spirituale si justitia sociala. „Vrem sa reamintim ca presedintele Bush nu vorbeste in numele tuturor americanilor. Mesajul nostru pentru femeile din toata lumea este simplu. Daca sinteti contra razboiului, avertizati-i pe partenerii vostri ca nu vor mai avea parte de sex daca nu trec si ei de partea pacifistilor“, a declarat Kathryne Blume.

Barbatii britanici isi iubesc posteriorul mai mult decit compatrioatele lor

Britanicii nu par sa se ingrijeasca prea mult de posteriorul lor, insa majoritatea celor care isi apreciaza aceasta parte anatomica sint barbatii, potrivit unui recent sondaj. Mai putin de 10% dintre britanicii, cu virste intre 16 si 65 de ani, isi ingrijesc sau se gindesc la posteriorul lor, arata sondajul efectuat de producatorul de hirtie igienica „Velvet“. Insa, dintre britanicii care isi „iubesc“ posteriorul, 60% sint barbati. Studiul mai arata ca 90% dintre femeile engleze nu considera aceasta parte anatomica drept cea mai buna trasatura fizica a lor. Potrivit aceluiasi sondaj, realizat pe un esantion de 1.050 de persoane, posterioarele starului pop Kylie Minogue si ale capitanului nationalei engleze, David Beckham, sint considerate cele mai iubite posterioare ale celebritatilor. „Nu conteaza marimea sau forma posteriorului. Credem ca ar trebuie sa-l iubim cu totii“, a spus Nina Lavery, reprezentanta „Velvet“.

Chilotei comestibili de 8 Martie

Daca parfumurile sau florile intra in gama cadourilor banale, barbatii recurg la alte metode de incitare a femeii. Astfel, daca pina acum citiva ani, pudoarea si prejudecatile primau, astazi prea putini au retineri in fata unor magazine a caror titulatura spune totul: Sex-shop. Cele citeva centre craiovene cu acest profil sint asaltate in aceste zile de foarte multi cumparatori, cu precadere din rindul sexului tare. „Barbatii care isi cunosc partenerele ca fiind unele receptive si indraznete au ales sa le ofere de Ziua Femeii inele din silicon cu striatii, mansoane, vibromasoare, uleiuri pentru masaje. Au fost, de asemenea, solicitate si jucarii sugestive de tip surprize: trandafiri ale caror petale se dovedesc a fi de fapt bikini din dantela fina, ochelari de soare la care sint atasate prezervative, catuse cu blanita si tot felul de afrodisiace“, a spus Vali, patroana unui magazin sex-shop, numit sugestiv „Happy Life“. Din pura curiozitate sau pur si simplu din dorinta de a aduce acel gram de noutate intr-o relatie, cei mai multi craioveni au ales sa ofere partenerelor de ziua lor ceva cu totul deosebit. „Noi sintem un cuplu cu orizonturi largi, iar cadourile din sex-shopuri dau culoare relatiei. Nu este jenant sa-i comunici partenerului ceea ce simti si implicit ceea ce vrei. Eu am ales sa-i ofer iubitei un afrodisiac, de care sint sigur ca va fi incintata“, a precizat Daniel M.

Femeile cu silicoane la sini -predispuse la sinucidere

O veste proasta pentru femeile care au recurs la operatiile chirurgicale de marire a sinilor: potrivit unui recent studiu, acestea au de trei ori mai mari sanse de a se sinucide decit celelalte femei care nu au apelat la un chirurg. Legatura dintre disfunctiile psihiatrice si dorinta pentru operatiile estetice a fost bine studiata de specialisti. Chirurgii considera ca femeile care recurg la aceste operatii de infrumusetare ar trebui sa consulte un psihiatru. Studiul publicat in „British Medical Journal” arata ca femeile care recurg cu disperare la operatiile de marire a sinilor sufera de o subapreciere a propriei persoane. Cercetatorii au constatat ca din 3.500 de suedeze care au apelat la operatiile de marire a sinilor, 15 s-au sinucis. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 3.521 de femei care si-au efectuat implanturi cu silicon intre anii 1965 si 1993.

Mamele recunosc mai bine decit tatii cind copiii spun minciuni

Mamele se pricep mai bine decit tatii in a-si da seama cind copiii lor spun minciuni. Aproape 50% dintre mame recunosc ca plinsul micutilor este adesea un siretlic pentru a ascunde o minciuna, in comparatie cu doar o treime dintre tati, care pot sesiza acest fapt. Studiul realizat de specialistii americani din Chicago arata ca parintii sub 25 de ani stiu ca refugierea pustilor in baie este o tehnica de ascundere a emotiilor, comparativ cu doar 23% dintre parintii cu virste intre 45 si 54 ani, care pot recunoaste aceasta tehnica. Specialistii spun ca frecarea nasului, acoperirea gurii si invinuirea altora sint semne clasice ale minciunii in cazul copiilor.

De ziua lor, italiencele vor primi 13 milioane de mimoze

Astazi, in Italia, vor fi oferite femeilor peste 13 milioane de mimoze. Potrivit estimarilor companiei Coldiretti, una din doua femei va primi traditionala floare galbena. Mimoza, care provine din zonele tropicale, a fost introdusa in Europa in jurul anului 1820 si a reusit sa se adapteze bine climei italiene, mai ales in regiunile temperate din Liguria. Numele stiintific al florii, „mimus“ (care in latina inseamna actor care mimeaza), deriva din comportamentul frunzelor florii, care, la o temperatura de peste 20 grade, se string.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS