21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Flash

Primarie amendata

Autoritatile locale din comuna doljeana Goiesti au de platit penalizari de 760 de milioane de lei. Si asta deoarece Comisia de aplicare a legilor fondului funciar a nedreptatit o proprietara si a tergiversat citiva ani punerea in posesie conform registrelor agricole. Actionata in judecata, Primaria Goiesti a pierdut procesul si, in plus, are de platit daune cominatorii de un milion de lei, pentru fiecare zi de intirziere. Pina saptamina trecuta, se strinsesera nu mai putin de 760 de milioane de lei!

Retea de gaze in satul Iasi Gorj

80 de familii din satul Iasi-Gorj isi vor putea racorda gospodariile la reteaua de gaze. Cu toate ca majoritatea lucrarilor de racordare au fost realizate, inca nu se pot furniza gaze, conducta fiind la o distanta prea mare. Consiliul Judetean Gorj va cere aprobarea DISTRIGAZ SUD ca satul sa fie legat la reteaua de gaze a orasului Tirgu Jiu. (E.M.)

Sute de comercianti vor vinde martisoare

Peste 250 de comercianti au depus cereri la Primaria Tirgu Jiu pentru inchirierea de spatii unde sa vinda martisoare. Taxa de inchiriere este de 30.000 de lei pe zi, pentru fiecare metru patrat. Reprezentantii primariei au spus ca au la dispozitie 460 de amplasamente in diferite zone ale orasului. Se estimeaza ca vor intra 90 de milioane de lei in bugetul local din aceasta activitate.

CNLO si PETROM vor repara drumurile

Compania Nationala a Lignitului Oltenia (CNLO) va repara drumurile afectate de minerit. Printr-o intelegere cu Consiliul Judetean Gorj, CNLO s-a obligat sa asigure refacerea drumurilor Slivilesti – Plostina, Farcasesti – Vladuleni si Rovinari – Negomir. La Rosia de Amaradia, CNLO va consolida terenurile afectate de alunecari. Alte doua societati vor repara drumurile pe care le folosesc. PETROM se va ocupa de drumul Vladimir – Totea de Hurezani, iar Directia Silvica va consolida drumul comunal care trece prin Valea Sohodolului si drumul judetean care trece prin Schela.

Liberalizare in telecomunicatii

659 de companii au inaintat cereri de notificare catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii, dupa o luna si jumatate de la liberalizarea pietei telecomunicatiilor. Solicitantele vor furniza produse si servicii din sfera telefoniei, a Internetului si a transmisiunilor prin cablu. Dintre cele 463 de companii care au primit certificatul care le confera dreptul de a furniza serviciile sau retelele mentionate in notificare, 80 sint autorizate sa furnizeze servicii de telefonie destinate publicului, iar 141 vor furniza servicii de Internet.

Produse expirate scoase de la comercializare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au verificat in ultimele zile peste 70 de agenti economici, constatind ca produse in valoare de 60 de milioane de lei trebuie scoase de la comercializare, fiind improprii consumului uman. Au fost verificate 15 frizerii si cabinete de cosmetica, inspectorii aplicind, in aceste cazuri, amenzi in valoare de 83 de milioane de lei. Potrivit inspectorului sef, Alin Nistoran, agentii economici au fost verificati si ca urmare a solicitarilor venite din partea consumatorilor nemultumiti. Totalul amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 180 de milioane de lei.

Mischie vrea sa sparga piata portocalelor

Nicolae Mischie, seful Consiliului Judetean Gorj, a anuntat ca, gorjenii vor putea minca portocale ieftine din Italia. Intors recent dintr-o vizita efectuata in Sicilia, Mischie a fost impresionat de pretul portocalelor si a primit citeva oferte.

„Conducatorii Regiunii Sicilia, cu care avem relatii strinse, s-au aratat interesati de exploatarea zacamintelor de marmura si granit. Noi putem sa luam de la ei portocale. Acum sint in perioada de coacere. Daca s-ar transporta de acolo cu masinile, ar costa 25-30 de centi/kg, o treime din valoarea dolarului, cam 15.000 de lei. […]. Nu am vazut nici un mafiot in Sicilia, desi am intrebat“, a spus Nicolae Mischie.

Seful gardienilor din Caracal. cercetat penal

Cercetarile in cazul lui Petre A., de 48 de ani, din Slatina, seful Detasamentului Caracal din cadrul Corpului Gardienilor Publici Olt, au fost definitivate la inceputul acestei saptamini, el fiind acuzat de savirsirea infractiunilor de delapidare, fals intelectual si uz de fals. Petre A. a fost seful gardienilor caracaleni in perioada 2000-2002, timp in care si-a insusit diverse sume de bani incasate de la agenti economici, reprezentind contravaloarea asigurarii pazei, precum si salariile unora dintre subordonati. Prejudiciul total cauzat de acesta este de peste 70 de milioane de lei. Dosarul sau a fost inaintat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt.

Hot bagat in spital de pagubas

Un barbat care incerca sa sustraga bunuri din curtea imobilului unui mehedintean a fost bagat in spital de pagubas. Gheorghe Boruga, din comuna Izvorul Birzii, a sesizat politia ca in noaptea de 18 spre 19 februarie, in jurul orei 23.30, a fost trezit de latratul ciinilor. Barbatul a luat o furca de fier si s-a indreptat spre locul unde se adunasera ciinii pe care ii avea in gospodarie. El a vazut o persoana care incerca sa fuga si i-a aplicat o lovitura cu furca in cap, provocindu-i leziuni. Victima, care s-a dovedit a fi un consatean, a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti, pentru acordarea de ingrijiri medicale. Politistii continua verificarile, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.

Urmarit general – arestat de procurorii mehedinteni

Politistii mehedinteni l-au retinut si prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti pe Robert Marincu. Barbatul era dat in urmarire generala pentru tentativa la infractiunea de tilharie, comisa in luna august a anului trecut. La acea data, Robert Marincu si un complice au incercat, prin violenta, sa o deposedezede de banii obtinuti din vinzari pe gestionara statiei PECO Orsova. Procurorii au emis pe numele mehedinteanului mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Un autoturism s-a rasturnat de trei ori

Un accident de circulatie, soldat doar cu pagube materiale, a avut loc ieri-dimineata, cind un autoturism Matiz, in care se aflau soferul si un pasager, s-a rasturnat de trei ori pe o strada din Drobeta Turnu Severin. In jurul orei 8.00, in timp ce se deplasa pe strada Kisseleff, la intersectia cu strada Maresal Averescu, soferul Matizului, cu numarul de inmatriculare MH-22-CID, nu a acordat prioritate unui autoturism Dacia, cu numarul de inmatriculare MH-41-GVD, iar in urma impactului autoturismul Daewoo s-a rasturnat de trei ori. Ambele masini au fost avariate in proportie de 25%, iar pasagerul din Matiz a fost transportat de o Ambulanta la Spitalul Judetean Mehedinti, pentru acordarea de ingrijiri medicale. In ultimele 48 de ore, alte sapte accidente usoare de circulatie, soldate doar cu avarierea autoturismelor implicate, au avut loc pe arterele din Mehedintinti.

Razie in Bals

Politistii din Bals au facut o razie atit pe raza orasului, cit si in localitatile limitrofe. Ei au verificat peste 550 de persoane, din care 15 nu au putut sa-si justifice prezenta in orasul Bals. In blocurile de garsoniere au fost depistate cinci persoane care locuiau fara forme legale, iar alte sapte care aveau actele de identitate expirate. Au fost verificati si citiva agenti economici, fiind sanctionati cu aceasta ocazie cinci paznici care nu-si faceau treaba. Politistii au efectuat si controale in traficul rutier, verificindu-se 268 de autovehicule, 32 de carutasi si 18 bicilisti si fiind aplicate in total 31 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 16 milioane de lei. Viorel D., de 32 ani, din Bals, care transporta cu autoturismul sau 80 de litri de gazolina, a fost sanctionat contraventional cu cinci milioane de lei. De asemenea, in discoteca orasului a fost depistat Stelian B., de 24 ani, din Slatina, care avea asupra lui un cutit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS