11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Strehaia a facut rost de lemne pentru Spitalul Orasenesc

Primaria Strehaia a facut rost de lemne pentru Spitalul Orasenesc

Citeva sute de bolnavi internati in Spitalul Orasenesc Strehaia, din judetul Mehedinti, au fost nevoiti sa suporte frigul din saloane, deoarece incalzirea in unitatea medicala se efectua doar dupa ora 17.00. In aceste conditii, multi dintre bolnavi, in special cei din Strehaia, au preferat sa-si aduca lemne de acasa, pentru a se mai incalzi.

Aflat in control, impreuna cu conducerea Directiei de Sanatate Publica Mehedinti, prefectul Dan Trancota le-a cerut directorului Spitalului din Strehaia si primarului sa asigure conditii optime in unitatea medicala. „Am fost sunat, dupa doua zile, de primarul orasului Strehaia, care mi-a transmis ca au facut rost de lemne, impreuna cu Directia Silvica. Sint convins ca lucrurile astea se puteau face si fara sa ajung eu acolo, dar oamenii mai trebuie impinsi de la spate, din cind in cind. Sper ca, o data cu preluarea spitalului de catre primarie, lucrurile sa fie tot mai bune la Strehaia. Mai este nevoie de aparatura si, mai ales, de medici specialisti, aici fiind o lipsa mare de cadre“.

Primaria Orsova a alocat 320 de milioane de lei pentru Spitalul Orasenesc

„Spitalul Orasenesc Orsova – cea mai buna unitate medicala a judetului“, considera conducerea prefecturii si cea a Directiei de Sanatate Publica Mehedinti. Medicamente suficiente, caldura, sectii modernizate si dotate cu mobilier, saloane curate.

„Relatiile pe care directorul spitalului, dr. Lucian Vadastreanu, le are cu danezii au facut ca spitalul sa arate bine. Ceea ce ne-a bucurat a fost faptul ca am gasit medici specialisti in toate sectiile spitalului. In plus, la Orsova exista o colaborare foarte buna cu primaria, care a alocat, numai in luna ianuarie, 320 de milioane de lei“, a spus prefectul Dan Trancota. Cu banii alocati de primarie, spitalul orasenesc a reusit sa-si plateasca datoriile la utilitati si catre furnizorii de medicamente. Controalele in unitatile medicale din Mehedinti vor continua si saptamina viitoare, cu spitalele din Vinju Mare si din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS