12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Flash

Nicolae Mischie, chemat la raport

Conducerea PSD Gorj se lauda ca are peste 25.000 de membri si ca exista adeziuni care nu au fost inca analizate. Intr-o conferinta de presa organizata la sfirsitul saptaminii trecute de trei deputati PSD, intre care si Bebe Popescu, s-a afirmat ca numarul membrilor PSD Gorj este in crestere, inregistrindu-se si citeva plecari „nesemnificative“. „Cred ca avem peste 25.000 de membri. Organizatia PSD Gorj ocupa locul trei pe tara la plata cotizatiei, a spus Bebe Popescu. Filiala Gorj a PSD va fi analizata azi la Bucuresti de catre liderii nationali ai PSD, Nicolae Mischie urmind sa intre la raport la ora 19.30.

Liga „Miron Cozma“ cere eliberarea „luceafarului huilei“

Peste 50 de membri ai Ligii „Miron Cozma“ din Rovinari, in frunte cu liderul lor, Constantin Cretan, au fost ieri la Stoenesti, pentru pomenirea minerilor cazuti in 1999, in confruntarile cu fortele de ordine. Constantin Cretan, consilier judetean, a spus ca doi mineri din Valea Jiului si-au pierdut viata si pentru acestia liga a organizat o pomenire si a cumparat doua cruci. Liderii ligii sustin ca vor redacta un protest in care se va cere eliberarea lui Miron Cozma, documentul respectiv urmind sa fie trimis institutiilor centrale, de care depinde punerea in libertate a fostului „luceafar al huilei“.

CJAS Mehedinti nu are contracte cu medicii stomatologi

48 de medici stomatologici din Mehedinti au un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti, majoritatea fiind din Drobeta Turnu Severin. Cu toate ca datoria Casei catre aceasta categorie de medici a fost platita, aproximativ jumatate din doctorii stomatologi au renuntat la contracte. Potrivit directorului Casei, Gheorghe Bunciu, discutiile cu medicii stomatologi, pentru incheierea unor contracte, vor continua: „Vom cauta ca, dupa aparitia normelor metodologice, sa rezolvam cit mai multe nemultumiri. Au existat si intirzieri, in urma unor nereguli constatate, ceea ce a facut ca reprezentantii Casei sa faca verificari, pentru ca e vorba de banii asiguratilor“.

Angajatii Primariei Tirgu Jiu vor fi dotati cu uniforme antialcool

Angajatii a doua dintre serviciile aflate in subordinea Primariei Tirgu Jiu vor primi uniforme speciale pentru a fi recunoscuti de sefi, de politie si de toti locuitorii orasului. Lucratorii de la AQUATERM si de la Directia de Servicii Comunale vor purta aceste uniforme ca sa nu mai poata bea si lenevi in timp ce ar trebui sa mature, sa asfalteze sau sa faca diverse reparatii la reteaua de apa si canalizare. „S-a constatat ca, sub protectia anonimatului, multi dintre angajatii acestor servicii faceau altceva in timp ce ar fi trebuit sa munceasca sau obisnuiau sa consume alcool la locul de munca. De acum, uniformele vor arata ca ei sint platiti de primarie, iar cetatenii ne pot suna daca vad diferite nereguli in comportamentul lor“, a spus Constantin Cretan, consilierul de presa al Primariei Tirgu Jiu.

Profesorii mehedinteni solicita restringerea activitatii

Sindicalistii din invatamintul mehedintean solicita ca restringerea de activitate din acest sector sa se faca in perioada 1-15 septembrie, dupa ce se finalizeaza actiunea de inscriere in scoli. Liderul Sindicatului Liber din Invatamint, filiala Mehedinti, Mihai Dima, spune ca, in aceste conditii, s-ar cunoaste situatia exacta din invatamint: „Inscrierea in clasa intii a copiilor care au implinit sase ani va duce inevitabil la reducerea numarului de educatoare. Vom discuta cu cei de la minister si, daca nu se adopta solutia propusa de noi, ne vom gindi si la eventuale forme de protest“.

Ocolul Silvic Orsova, acuzat ca taie ilegal padurea

Defrisarea unei suprafete impadurite de pe raza comunei Eselnita – Mehedinti, de catre angajatii Ocolului Silvic Orsova, inceputa saptamina trecuta, a nemultumit mai multi cetateni. Acestia au spus ca padurea taiata le apartine si considera actiunea ocolului un abuz. Locuitorii din Eselnita acuza ca, in timp ce asteapta sa fie repusi in drepturi, ROMSILVA le defriseaza padurea. Conducerea Ocolului Silvic Orsova considera ca taierile de arbori se executa legal, deoarece padurea are peste 100 de ani si aici vor fi plantati alti arbusti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS