20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBebelus rezultat dintr-o relatie incestuoasa, abandonat in maternitate

Bebelus rezultat dintr-o relatie incestuoasa, abandonat in maternitate

• Conducerea Directiei de Protectie a Drepturilor Copilului crede ca tinara care l-a nascut este minora, dar si-a declarat o virsta falsa • Mama se numeste Simona Alexandru si este din Tintareni • Aceasta a povestit ca baietelul este rezultatul unei relatii incestuoase pe care a avut-o cu propriul tata

Un bebelus a fost abandonat in urma cu doua saptamini in maternitatea din Tirgu Jiu, de catre o tinara care a declarat ca este din localitatea Tintareni – Gorj si are 18 ani. Ea a nascut un baietel sanatos, pe care l-a numit Ionut. Nasterea a decurs insa cu dificultate, iar tinara mama a fost internata mai multe zile la reanimare. Aceasta le-a povestit colegelor de salon ca bebelusul este rezultatul unei relatii pe care a avut-o chiar cu tatal ei. Imediat ce s-a simtit mai bine, tinara si-a abandonat copilul si a fugit din spital.

„Noi nici macar nu am vazut-o prin sectie. Nu a trecut sa vada copilul. Cind am auzit de la celelalte paciente ca a spus ca a avut relatii cu propriul tata, am anuntat Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj pentru a verifica informatiile. Copilul este sanatos si nu cred ca va avea probleme. Multi copii rezultati in urma incesturilor sint perfect normali din punct de vedere medical“, a spus Camelia Roman-Barbuti, sefa Sectiei nou-nascuti.

Multe tinere cu virsta sub 18 ani isi abandoneaza copiii

O comisie a DPDC Gorj a plecat la Tintareni pentru a cerceta cazul. „Este posibil ca tot ceea ce a povestit tinara sa fie adevarat. Dupa parerea mea, fata si-a declarat o virsta falsa, poate chiar si identitatea. Daca rezultatele anchetei noastre adeveresc acest lucru, va trebui sa sesizam la rindul nostru politia pentru a se ocupa de caz“, a spus Constantin Preoteasa , directorul DPDC Gorj. Acesta a precizat ca, in ultimul timp, multe tinere cu virsta sub 18 ani devin mame si sint puse in situatia de a-si abandona copiii, pentru ca nu mai sint primite de familie.

In Centrul Maternal din Tirgu Jiu sint internate sapte minore care au dat nastere unor copii. Una dintre ele este suspectata ca a facut copilul cu propriul frate. N.M. are 17 ani si este din Jupinesti. Tinara a declarat atit DPDC, cit si politiei ca avut relatii sexuale atit cu fratele sau, cit si cu un cioban din localitate, fiind foarte posibil ca bebelusul sa fie rezultatul incestului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS