11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTatal bataus a fost arestat

Tatal bataus a fost arestat

Stefan Bambalau, tatal si, in acelasi timp, agresorul celor sase frati din Filiasi, a fost prins. Din informatiile pe care le-am primit de la seful Politiei Filiasi, subcomisar Liviu Tiulescu, barbatul a fost ridicat ieri-dimineata, in jurul orei 7.30, de la domiciliu, la doar citeva ore dupa ce s-a intors acasa. Reamintim ca, in urma cu o saptamina, o echipa de la Directia pentru Protectia Copilului a mers la locuinta familiei Bambalau si i-a luat pe cei sase minori, adapostindu-i temporar intr-un centru din Craiova. In aceeasi zi, tatal copiilor a disparut de acasa. Aflindu-se in atentia politiei, cu dosar penal pentru vatamare corporala, Stefan Bambalau a fost cautat de politisti timp de o saptamina, atit pe raza localitatii Filiasi, cit si in vecinatate. Ieri-noapte, in jurul orei 2.00, s-a intors acasa.

„Asa cum a declarat, a fugit din oras si s-a ascuns o vreme la Tismana. Apoi a stat la biserica de la Frasineii de Vilcea, unde obisnuia sa cerseasca. S-a intors acasa in cursul noptii de 10 spre 11 februarie. Informata de oamenii nostri de legatura, ieri- dimineata o echipa de politie a descins la domiciliul de pe strada Jiului si l-a ridicat. In prezent, Stefan Bambalau este retinut la IJP Dolj, cercetarile cu privire la acuzatiile care i se aduc continuind“, a declarat Liviu Tiulescu.

Conform articolului 181, al.1, indice1 – vatamare corporala -, pe numele lui Stefan Bambalau s-a emis un mandat de arestare preventiva de 30 de zile, deoarece in seara de 15 noiembrie 2002, aflindu-se in stare de ebrietate, a agresat-o fizic pe fiica sa Marinela, fracturindu-i mina dreapta. Fapta respectiva, coroborata cu agresarile celorlalti copii, aplicate in mod repetat, timp de mai multi ani, este susceptibila de a fi incadrata in prevederile articolului 306 Cod Penal, si anume rele tratamente aplicate minorului. Pentru finalizarea dosarului, se va dispune expertiza medico-legala a celor sase copii si, in functie de concluzii, se vor lua masurile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS