20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii OJPC Gorj au inchis o simigerie

Inspectorii OJPC Gorj au inchis o simigerie

• Angajatele SC GHELD COM SRL nu au putut explica mizeria din laboratorul unde se prepara placinte
• Cu toate ca in laborator nu se fumeaza, asa cum scrie si in fisa postului, chiar pe masa unde se intindea placinta, s-a gasit un castron cu chistoace • Cosul de gunoi, asezat linga un malaxor murdar, era plin

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au inchis ieri o simigerie din Tirgu Jiu, din cauza conditiilor precare de igiena gasite. Angajatele simigeriei, care este situata in cartierul „9 Mai“, au spus ca simbata au facut curatenie generala, desi in laborator era o mizerie de nedescris. Intrebate de ce nu se face zilnic curatenie, cele doua angajate au ridicat din umeri. Ele au spus ca patronii nu sint la firma. Pe tejghea, linga un ghiveci de flori, era asezat un spray de omorit tintari si gindaci, iar in spate se recicla berea. Dozatorul de bere avea montat un furtun, iar la capatul acestuia era pusa o sticla de plastic in care se scurgea berea. Inspectorii OJPC au spus ca sistemul este des folosit, pentru a recupera berea care curge pe linga dozator. Pentru a scapa de control, una dintre angajate a prezentat carnetul de sanatate al patroanei, insa pina la urma si-a dezvaluit identitatea.

Fara cintar de control

Inspectorii OJPC au constatat lipsa apei calde curente, neutilizarea unui detergent special pentru vase, chiuveta murdara si vesela unsuroasa. De asemenea, gunoiul era neridicat, masa pentru intins placinta era murdara, iar in malaxor era coca veche despre care una dintre angajate a spus ca voia sa o duca acasa si sa o dea la porci, dupa ce in prealabil o cocea in cuptor. „Nu exista nici cintarul de control pentru cintarirea materiilor prime. Grupul sanitar este comun pentru clienti si personal si plin de igrasie. In frigider am mai gasit ciorba si toba. Am inchis unitatea si ii asteptam pe patroni astazi la sediul OJPC. Acestia risca o amenda de 50 de milioane de lei. Pentru ca oamenii sa nu mai intre, am afisat pe cintarul de pe tejghea o hirtie din care rezulta ca unitatea a fost inchisa de OJPC. Daca o dezlipesc, vor avea probleme. Pentru viitor ne-am gindit la autocolante speciale, cu insemnele OJPC. In acest fel toata lumea va sti ca unitatea respectiva are probleme“, a spus Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS