18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNecazurile unora, bucuriile altora

Necazurile unora, bucuriile altora

Topirea zapezii le pune probleme soferilor din Slatina. Pentru ca utilajele administratiei nu au patruns decit pe arterele principale ale urbei, o calatorie cu masina pe strazile secundare a devenit o veritabila aventura.

„E un calvar, domne! Pe strazile din centru au curatat zapada, dar, daca ai treaba pe o straduta mai laturalnica, esti terminat. Dai intr-o groapa astupata de apa si, din masina, nu vezi ca are zeci de centimetri adincime. Acolo ramii!… Cine ne plateste noua reparatiile?…“, spune Marius Albei, conducator auto.

Necazurile provocate de gropi sint insa o adevarata mana cereasca pentru atelierele si magazinele cu specific auto, care lucreaza continuu. Perioada propice afacerilor este iarna, cind patronii atelierelor auto au incasari de sute de milioane de lei pe saptamina. Dupa ce zapada incepe sa se topeasca si gropile sint acoperite de apa, zeci de autovehicule sint duse la service.

„Cel mai des se strica pivotii si rulmentii din partea din fata a masinilor… Numai un pivot costa cam o suta de mii de lei. Ca sa repari o masina care are mai multe defectiuni trebuie sa platesti peste un milion de lei“, a spus Doru Teodorescu, tehnician auto si sef de echipa la un atelier auto din Slatina.

O toba de esapament costa in magazin cel putin doua sute de mii de lei, iar pretul creste in functie de autovehicul. Pentru o Dacia SuperNova, de exemplu, o toba-fata costa in jur de 500.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS