9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVinzatorii de petarde au fost colindati de inspectorii de munca

Vinzatorii de petarde au fost colindati de inspectorii de munca

Comerciantii de petarde din municipiul Drobeta Turnu Severin sint verificati si in perioada Sarbatorilor. Potrivit Legii nr. 126/1995, nu orice firma poate vinde petarde, ci doar cele care au fost autorizate de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) si confirmate de IJP Mehedinti. Pina in prezent, au fost autorizate pentru comercializarea obiectelor de distractie pentru Sarbatorile de iarna sapte firme din judetul Mehedinti.

Pentru a obtine avizul ITM, persoana in cauza nu trebuie sa aiba cazier, trebuie sa fie apta din punct de vedere psihic si sa poarte un ecuson la vedere, in caz contrar riscind amenzi contraventionale de pina la 100 de milioane de lei. Prin aceasta dispozitie se urmareste depistarea rapida a vinzatorilor care incalca flagrant prevederile legale, cu privire la comercializarea materialelor explozive.

Politistii severineni au confiscat deja citeva zeci de petarde care erau comercializate ilegal, la colt de strada. Potrivit inspectorului-sef al ITM Mehedinti, Vasile Eftinoiu, legislatia actuala privind obiectele pirotehnice destinate distractiei prevede comercializarea acestora in functie de continutul de trinitrotoluen(TNT) pe care il contin. Cele care au sub 3g TNT pot fi vindute tot anul, iar cele care depasesc aceasta cantitate, doar in perioada 27-31 decembrie. In vizorul inspectorilor de munca si al politistilor se afla in aceste zile atit punctele de vinzare autorizate, cit si persoanele care vind ilegal petardele si pocnitorile; acestea din urma risca amenzi de pina la 25 de milioane de lei sau inchisoare de la sase luni la doi ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS