17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii au fost solicitati sa evacueze apa din doua gospodarii

Pompierii au fost solicitati sa evacueze apa din doua gospodarii

Mai multe gospodarii din comuna Cilnic- Gorj au fost inundate marti seara, apa iesind din santurile de pe marginea soselei. Din cauza ploilor din ultimele zile si a saturatiei solului, in mai multe locuri, apa a depasit 50 de centimetri, fiind afectate 23 de gospodarii. In Gorj, cea mai mare cantitate de apa cazuta, 4,8 litri pe metrul patrat, s-a inregistrat la Cela, conducerea Protectiei Civile neconsemnind vreo casa inundata.

Prefectul s-a deplasat la Cilnic

Primarul din Cilnic a spus ca nu au existat probleme deosebite si ca singurii vinovati de faptul ca apa nu si-a urmat cursul firesc sint satenii care nu si-au dimensionat corect santurile de la poarta.

„Apa era in curti pina la temelia caselor. Tuburile de la podete sint subdimensionate si apa a iesit. De fiecare data cind ploua, ne confruntam cu aceasta problema. Se impune reconstruirea a 23 de podete. De asemenea, vatra satului se afla la 200 de metri de padure, iar apa vine de pe versant direct in comuna“, a spus primarul.

O echipa formata din specialisti de la Compania Nationala a Lignitului Oltenia si angajati ai Institutului de Proiectari Miniere Craiova s-a deplasat la Cilnic, impreuna cu prefectul Toni Grebla, pentru a analiza situatia si a discuta cu satenii modalitatile de refacere a podetelor. Pompierii gorjeni au fost solicitati marti sa evacueze apa din beciurile a doua case din Tismana si Runcu, nefiind inregistrate insa pagube.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS