14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnca si Alina nu sint singure pe lume

Anca si Alina nu sint singure pe lume

In Gazeta de Sud a aparut, la inceputul acestei saptamini, povestea surorilor Terpu. La doar 22, respectiv 19 ani, Anca si Alina au trait tragedia mortii ambilor parinti, raminind singure pe lume, cu o bunica imobilizata la pat si cu o datorie de 50 de milioane la intretinere. Deja in proces cu asociatia de locatari, fetele au fost amenintate ca vor fi date afara din apartament la sfirsitul saptaminii. Cele doua surori incearca inca din vara sa vinda apartamentul cu patru camere, sa isi cumpere altul mai mic si sa poata plati astfel restanta la intretinere. Toate eforturile lor au fost insa in zadar.

Dupa ce luni a aparut in Gazeta de Sud materialul „Orfane, singure pe lume si amenintate ca vor ajunge in strada“, care relata calvarul prin care au trecut Anca si Alina in ultimii cinci ani, cititorii nostrii cu suflet mare nu au intirziat sa reactioneze. Zeci de telefoane au fost primite la redactia ziarului de la oamenii care au fost impresionati de soarta celor doua fete.

„Ne-a vizitat multa lume. Am primit telefoane si chiar scrisori. Mai mult, lumea ne recunoaste pe strada. Unul dintre domnii care ne-au vizitat ne-a oferit posibilitatea sa mincam la restaurantul dumnealui in fiecare zi, iar daca nu avem timp, sa luam mincarea la pachet. Alte doua doamne s-au oferit sa ne ajute in cazul in care avem nevoie de ceva, chiar si de un sfat. S-a rezolvat si problema intretinerii. Domnul Solomon a platit 20 de milioane si urmeaza sa dea si restul banilor in curind. Nu stim ce sa zicem. Sintem emotionate si le multumim tuturor“, spune Alina, cea mai mare dintre surori.

Le multumim si noi cititorilor nostri care s-au grabit sa le intinda o mina de ajutor surorilor Terpu. In afara de cei care au actionat deja in ideea de a le usura cit de cit situatia, exista multi cititori ai Gazetei de Sud care si-au anuntat intentia de a o face pe viitor. Le multumim tuturor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS