17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn craiovean nu este pus in posesia proprietatilor din Mehedinti

Un craiovean nu este pus in posesia proprietatilor din Mehedinti

Mitre Cantemir, din Craiova, strada Amaradia, nr. 19, nu poate intra in posesia suprafetei de teren ce-i revine in localitatea Dirvari-Mehedinti, in ciuda hotaririlor judecatoresti irevocabile pe care le detine.

Prima persoana care a formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, in baza Legii 18/1991, pentru suprafata de 90 de hectare de teren arabil, in localitatea mehedinteana Dirvari, a fost Elena Matulescu Dinopol, mama lui Mitre Cantemir. Pentru aceasta actiune, a depus toate actele necesare pentru stabilirea corecta a vechilor amplasamente ale terenurilor. De restul demersurilor s-a ocupat fiul sau.

„Deoarece Comisia comunala Dirvari nu mi-a raspuns in scris, anuntindu-ma numai verbal ca ar fi de acord cu retrocedarea a numai 50 de hectare pe vechiul amplasament, am facut sesizari la comisia judeteana, de la care nu am mai primit raspuns. Au existat si presiuni asupra comisiei, ca aceasta sa renunte la suprafata si amplasamentul meu in favoarea unor persoane din Cujmir. Suprafata pe care o solicit este data in arenda unui particular care are mii de hectare“, a spus Mitre Cantemir.

El considera ca este vorba de un abuz din partea Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Turnu Severin, „facut in vederea crearii unor suprafete de rezerva, necuprinse in acte, pentru a fi cedate unor persoane juridice sau fizice agreate“. Teodora Matulescu solicita punerea in posesie, cu suprafata de 50 de hectare de teren de la sora ei Elena Matulescu Dinopol, potrivit actului de donatie din 1921.

„Prefectul mi-a spus sa nu ma grabesc…“

In adresa trimisa de Agentia Domeniilor Statului (ADS), se arata ca, in situatia in care exista o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila, aceasta trebuie pusa in aplicare, „in vederea emiterii titlului de proprietate si a punerii in posesie a doamnei Matulescu Teodora“.

Totodata, solutia data de Prefectura Mehedinti a fost aceea de eliberare a titlului de proprietate, pentru suprafata de 50 de hectare, predata prin protocol intre SC CEREROM Girla Mare si consiliul local. De asemenea, se va intocmi documentatia pentru restul suprafetei de 40 de hectare solicitata de ADS Bucuresti cu adresa.

„La ultima audienta de la Prefectura Mehedinti, prefectul mi-a spus sa nu ma grabesc, pentru ca pamintul, oricum, imi apartine“, a mai spus Mitre Cantemir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS