20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDISTRIGAZ nu face concesii datornicilor din Tirgu Jiu

DISTRIGAZ nu face concesii datornicilor din Tirgu Jiu

Asociatiile cu restante nu vor primi caldura nici la 1 noiembrie

Primaria Tirgu Jiu si SC AQUATERM SA au incheiat in urma cu o saptamina un protocol cu DISTRIGAZ, prin care se obliga sa achite in trei transe restantele din 2001, care se ridica la peste 20 de miliarde de lei. Pe baza acestei intelegeri, DISTRIGAZ s-a obligat sa furnizeze caldura tuturor unitatilor de invatamint din oras, incepind cu 21 octombrie.

In ceea ce priveste asociatiile de proprietari, societatea de distributie a gazelor nu s-a aratat dispusa sa faca nici un fel de concesie.

„Asociatiile de proprietari vor primi caldura de la 1 noiembrie, dar numai cele care si-au achitat o treime din datorii, iar pentru restul de bani au stabilit esalonari. DISTRIGAZ nu vrea sub nici o forma sa dea caldura datornicilor, indiferent de cit de frig va fi“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

Cei care nu s-au debransat cer blindarea retelei termice

Conducerea AQUATERM spune ca in prezent primesc caldura doar unitatile sanitare si cele de invatamint, care au sistemul de incalzire separat de cel al cartierului din care fac parte.

„90% din institutiile de invatamint pot primi caldura de la centralele de cartier, indiferent de situatia asociatiilor de proprietari. Exista citeva gradinite la care nu a fost posibil acest lucru. Acestea au fost dotate cu aeroterme. La asociatiile de proprietari din oras se da caldura doar in regim de probe“, a spus directorul Ion Popescu.

Pentru ca termenul limita de depunere a cererilor de debransare a expirat, societatea AQUATERM se confrunta acum cu cereri de blindare a retelelor termice aflate la subsolul blocurilor. Solicitarile vin din partea locatarilor din blocurile unde aproape toti vecinii s-au debransat.

„Exista situatii unde au ramas unul sau doua apartamente in bloc. Au cerut blindarea conductelor, pentru ca altfel facturile ar fi imense“, au spus reprezentantii AQUATERM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS