11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Matei Basarab sub ape

Strada Matei Basarab din Craiova se afla din nou sub ape. Faptul ca zona respectiva – pina in Piata Veche – este uscata doar citeva zile pe luna nu mai mira pe nimeni. Cauza inundatiei o constituie un canal infundat, care pe deasupra nu are nici capac. Cetatenii care locuiesc in apropiere s-au obisnuit atit de mult cu situatia, incit au inceput sa si glumeasca pe aceasta tema.

„Apa e proaspata: abia in urma cu vreo doua zile s-a infundat ultima data canalul. Dar l-au rezolvat baietii. Au venit, ca de fiecare data de patru ani, cu un echipaj complet de interventii. Au omis insa, ca de obicei, sa puna printre scule si un capac de canal. S-au gindit, probabil, ca nu are rost“, spune C.M., locatar al unui imobil de pe strada Matei Basarab.

Problema o reprezinta, asadar, o conducta de canalizare care se infunda periodic, iar apa infecta se scurge pe strada, ajungind pina in piata. Bineinteles ca oamenii sesizeaza Regia de Apa, care trimite prompt lucratorii. Numai ca treaba se face de mintuiala, iar dupa citeva saptamini baltoacele mirositoare ineaca din nou strada. Muncitorii vin iar si iar si… tot asa de patru ani. Tinind cont si de faptul ca doua sute de metri mai jos se afla o cismea mustind de laturi si de cadavre de ciini, iar la o aruncatura de bat mai incolo este groapa de gunoi a pietei, e lesne de inteles umorul negru al cetatenilor.

Unde mai pui ca de citeva zile a disparut si tomberonul in care oamenii depozitau – contra cost, se stie – deseurile menajere. „E, pai acum nici nu ne mai obosim cu ridicatul galetii, o golim pe jos…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS