14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJocuri periculoase printre caramizile maternitatii

Jocuri periculoase printre caramizile maternitatii

Guvernul a promovat recent o ordonanta de urgenta, prin care, in cazul lucrarilor de constructie incepute inainte de 1989 si nefinalizate, ca si in cazul macaralelor parasite sa fie luate masuri de catre consiliile locale. In Drobeta Turnu Severin, locuitorii de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, unde se afla amplasata o macara-gigant, s-au obisnuit cu peisajul, dar se tem pentru siguranta copiilor care se joaca printre darimaturi. Un alt exemplu elocvent este cel al macaralei din apropierea Spitalului Judetean Mehedinti, unde urma sa fie construit blocul materno-infantil. Demontarea celor doua macarale va da mari batai de cap autoritatilor. Dupa ridicarea constructiilor, scheletele metalice au ramas practic blocate, in mijlocul zidurilor de beton, astfel ca munca nu va fi deloc usoara.

„Cred ca este binevenita o astfel de masura, pentru ca aceste macarale sint un pericol public. Sint copii care se joaca printre darimaturi si oricind se pot produce accidente. Nu stiu cine va mai raspunde daca se intimpla ceva. In plus, dau si un aspect dezolant orasului, de mizerie. Cred ca masura asta trebuia luata de mai multa vreme“, a spus Raluca Oprea, de 32 de ani, locatara a unui bloc aflat in apropierea macaralei de pe bulevardul Tudor Vladimirescu si mama a unui baietel de cinci ani.

Zeci de miliarde de lei necesare pentru finalizarea lucrarilor

Din lipsa resurselor financiare, blocul materno-infantil a „implinit“ 12 ani de cind la baza lui s-a pus ultima caramida. Pe panoul amplasat in fata scheletului de beton, la constructor este trecuta societatea HIDROCONSTRUCTIA Bucuresti, iar autorizatia de construire dateaza din 2 septembrie 1990, cind a fost eliberata de Primaria Drobeta Turnu Severin. La data finalizarii nu este trecuta insa nici o zi, ci „in functie de resursele alocate“. Potrivit directorului de la maternitatea severineana, dr. Damaschin Barbul, pentru finalizarea constructiei este nevoie de citeva zeci de miliarde de lei. „Nu stim cind Ministerul Sanatatii va aloca banii pentru finalizarea blocului materno-infantil. Este nevoie de bani multi, zeci de miliarde de lei, iar noi avem nevoie de o cladire noua, in care sa ne desfasuram activitatea.“ Pina cind autoritatile vor lua masuri, fie de finalizare a lucrarilor, fie pentru siguranta constructiilor, riscul producerii unor accidente ramine destul de mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS