9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHocus - pocus cu gunoaie

Hocus – pocus cu gunoaie

Curind va incepe un nou an universitar. Problemele legate de cazarea in caminele studentesti sint numeroase si, de multe ori, au scos la iveala aspecte, nu tocmai placute, despre modul in care se obtine un loc intr-un astfel de camin. Cum se prezinta caminele craiovene cu doua saptamini inainte de inceperea cursurilor este, in principal, problema viitorilor chiriasi. Faptul ca s-au desfasurat lucrari de reamenajare si reparare in interiorul cladirilor nu inseamna ca mediul in care, de voie, de nevoie, va locui o parte a tineretului studios din Banie este curat sau sanatos.

Universitatea din Craiova a incheiat un contract pentru ridicarea gunoiului cu firma RETIM SA. Este una dintre principalele institutii care a ramas in grija societatii timisorene, in urma Hotaririi nr.103 a Consiliului Local Craiova. In baza acestei hotariri, Serviciul de Salubritate si firma RETIM si-au impartit orasul dupa criterii stabilite de functionarii administratiei craiovene.

La intersectia strazilor Transilvania si Cimpia Islaz, unde se afla Caminul nr. 3 Agronomie, dar in afara curtii stabilimentului, s-a improvizat o platforma de gunoi. De catre cine, nimeni nu stie cu siguranta. Cert este ca locul cu pricina a devenit in scurt timp raiul comunitarilor din cartier. Cine ar trebui sa faca disparuta aceasta sursa de… paraziti este marea dilema! Sa fie unii, sa fie altii… aceasta-i intrebarea!

Doi se cearta si-al treilea… nu exista!

Serviciul de Salubritate s-a spalat repede pe miini de… vina, amintind ca institutia care se afla in administratia Universitatii are contract cu firma concurenta. Numai ca RETIM se ocupa de interiorul campusului, nu si de imprejurimi.

Seful de sucursala al societatii RETIM, Dorin Baleanu, stie de existenta gunoiului depozitat in mod necorespunzator pe strada Cimpia Islaz. Numai ca responsabilitatea firmei pe care o reprezinta nu depaseste gardul campusului. Aceasta situatie este motivata prin faptul ca vilutele din zona „n-au toate contract incheiat cu firma RETIM, iar cind vine seara, lumea mai arunca gunoiul acolo“.

Aceeasi situatie se intilneste si la Caminul nr.10 din cartierul Lapus. Aici, platforma cu europubele este imprejmuita de un gard, inchis cu lacat. Numai ca locuitorii din imediata vecinatate, care nu au contract cu RETIM, in special agentii economici din zona, saboteaza firma, la lasarea intunericului, acestia depozitindu-si gunoaiele ilegal, dar cu „bun- simt“, in recipiente de plastic atent legate, nu cumva sa se imprastie.

Pentru moment, problema celor care s-au simtit deranjati de prezenta gunoaielor in locatiile amintite s-a rezolvat. In doar doua ore. Si numai cu un simplu telefon. Cine a indreptat greseala? „Un tractor cu remorca pe care nu scria nimic“, au raspuns locuitorii din zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS