20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistenti sociali in maternitati si mediatori sociali pentru romi

Asistenti sociali in maternitati si mediatori sociali pentru romi

La Directia de Sanatate Publica (DSP) Dolj a avut loc joi o intilnire intre forurile menite sa asigure prevenirea abandonului si integrarea copiilor in familie. Prezidata de Constantin Ecobici, directorul DSP, si de Gheorghe Barbarasa, secretarul Consiliului Judetean Craiova si presedintele Comisiei pentru Protectia Drepturilor Copilului, intilnirea a avut ca scop evidentierea principalelor probleme cu care se confrunta familia si autoritatile locale, aspecte care, o data eliminate, ar putea reduce numarul abandonurilor si ar favoriza integrarea copiilor in familie. S-a discutat despre importanta medicului de familie, primul care ia legatura cu viitoarea mama si care ar putea semnaliza din timp potentialele cazuri de abandon. Tot medicilor de familie le revine si sarcina de a informa tinerii despre metodele de contraceptie si de a desfasura activitate de planing familial, in special in mediul rural.

Constantin Ecobici a vorbit si despre posibilitatea aparitiei in sectiile de nou-nascuti ale spitalelor a patru asistenti sociali, membri ai unei organizatii nonguvernamentale, aflata sub patronajul Mitropoliei, care sa ia legatura cu mamele si gravidele si sa duca munca de lamurire pentru integrarea in familie.

„Este bine stiut faptul ca din numarul abandonurilor, 90% se petrec in cadrul familiilor de romi. Dumitru Tatian, presedintele Partidei Romilor, face parte din comisia noastra si cunoaste aceste probleme.

De la 1 octombrie vor exista patru posturi de mediatori sociali, si anume reprezentanti ai etniei romilor, care vor facilita relatiile cu familiile in care a aparut abandonul si vor anunta din timp aceste cazuri“, a adaugat Gheorghe Barbarasa.

Intilnirile pe tema abandonului si a integrarii in familie urmeaza sa se perpetueze in timp, astfel incit fenomenul sa fie monitorizat si sa se incerce mereu gasirea de noi solutii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS