23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScoala nr.23 din Craiova are local la standarde occidentale

Scoala nr.23 din Craiova are local la standarde occidentale

La Scoala nr.23 din Craiova s-au terminat lucrarile de consolidare cu finantare de la Banca Mondiala, ieri, facindu-se receptia de catre o comisie al carei presedinte a fost Aristidie Gheorghiu, directorul ISJ Dolj. La receptie au participat prefectul de Dolj, Cornel Mondea, reprezentanti ai administratiei publice locale, directorii firmelor SC IMSAT SA Bucuresti si SC ALCO PLUS SA Braila, Ion Pescaru – coordonator zonal, Ion Patru-Mic – coordonator judetean, diriginti de santier, directorul Scolii nr. 23 – Constanta Negrea, cadre didactice si altii. Investitia s-a ridicat la aproximativ cinci miliarde de lei, insa a meritat.

Cornel Mondea: „Bombele din curtea scolii trebuie sa dispara!“

Fara indoiala, intreg localul scolii corespunde standardelor europene: mobilier ultramodern, parchet nou, instalatii tehnico-sanitare moderne, centrala termica proprie noua, gresie, faianta etc.

Nimic de reprosat. Numai ca prefectul Cornel Mondea a realizat ca inclusiv curtea scolii si baza sportiva trebuie sa corespunda acelorasi exigente. El a spus ca va lua legatura cu primaria pentru ca aleile si curtea scolii sa fie asfaltate, iar „bombele (buticurile – n.r.) din incinta scolii trebuie sa dispara“. De altfel, a intrat in doua dintre ele pentru a se convinge cu ochii lui daca exista sau nu bauturi alcoolice. Intr-un butic a vazut bere, insa vinzatoarea a sustinut ca acolo se aduce bere doar in perioada vacantei.

In cazul „bombelor“, decizia verbala a ramas in coada de peste. Pe de alta parte, directoarea Negrea este de parere ca scoala mai primea niste bani pe chirie care erau folositori intretinerii unitatii de invatamint respective, intrucit primaria nu i-a ajutat suficient. Ca sa nu spuna deloc.

Descoperiri „arheologice“ postcomuniste

Primul termen de predare a lucrarilor de catre firmele de constructii care au cistigat licitatia a fost aprilie 2002, insa aminarea predarii (10 august 2002) lucrarilor de consolidare a fost justificata, a afirmat Aristidie Gheorghiu. Directorul SC ALCO PLUS SA Braila, ing. Liviu Caraciuc, a precizat citeva dintre cauzele esentiale care au dus la nerespectarea termenului prevazut in contract:

„In urma sapaturilor facute am descoperit ca fundatia pe care era ridicata constructia era necorespunzatoare si a trebuit sa se faca un alt proiect.“

S-au gasit in fundatie niste cupole de beton facute, dupa toate probabilitatile, deasupra unor foste gropi de var. Primul constructor a scos varul si a pus pamint. L-a tasat, dupa care l-a acoperit cu beton. Asa s-au creat „celebrele“ cupole de beton. Aristidie Gheorghiu sustine ca daca nu s-ar fi modificat proiectul, exista riscul ca localul scolii sa se prabuseasca la primul cutremur de intensitate ceva mai mare. Asa ca s-a schimbat proiectul si s-a realizat consolidarea scolii, incit elevii si cadrele didactice nu mai au motiv sa se teama de nimic.

Elevii din clasele I-IV ai acestei scoli au invatat in localul Scolii nr.24 „Sfintul Gheorghe“, iar cei de la gimnaziu au fost nevoiti sa invete in localul Liceului „Nicolae Titulescu“. Mai mult ca sigur, conditiile oferite de scoala de care ii leaga sufleteste vor fi determinante in evolutia pozitiva a procesului de invatamint, o data cu inceperea cursurilor din noul an scolar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS